Support » Fixing WordPress » Issues after restoring WordPress install using Digital Ocean droplet

  • After encountering an error when trying to update my theme, I had to restore a digital ocean snapshot to get my site back online. The snapshot was only a few hours old. The site started working again, but I’m now encountering several errors so something seems to be wrong.

    The errors include:
    – An inability to set a featured image in a post
    – If I open an existing post and then save, its featured image and metadata get stripped
    – If I open the media library, I can see thumbnails of the images, but if I try and search for a file/image there are no results

    I’ve disabled some plugins that I thought might be culprits, but still can’t identify the issue. Does anyone have any ideas as to what might have been messed up as a result of the restored snapshot?

    To be clear, the current version of the theme was working fine yesterday, prior to the restoring of the snapshot, so I don’t think the theme is the issue.

    Clearly, this is quite frustrating as I now can’t edit any posts for fear of stripping them of their featured images and other metadata (e.g. SEO title/description etc).

    Any help would be much appreciated!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Hi @ilew
    I hear you it is a frustrating issue.
    It’s a long shot since I don’t have too much information, but I’d check file permissions in the uploads folder maybe.

    Let me know if you find any other useful information for troubleshooting.
    Cheers

    Thread Starter ilew

    (@ilew)

    Just to update, after many hours I decided to run the WP repair function (wp-admin/maint/repair.php) and it identified the following:

    The ftfy0q_postmeta table is not okay. It is reporting the following error: Table is marked as crashed and last repair failed.

    WordPress then repaired it and gave this output: ftfy0q_postmeta: Number of rows changed from 0 to 531910

    Everything now seems ok other than RankMath acting a bit strange by not populating the post title and description, but maybe it’s unrelated.

    Thanks for your reply jjberry, it’s much appreciated.

    I’m glad to hear you sorted it out.
    Take care

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘Issues after restoring WordPress install using Digital Ocean droplet’ is closed to new replies.