Support » Fixing WordPress » Issue with social sharing

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Hi Sofia,

    Sometimes setting your image as a ‘Featured Image’ helps, otherwise you might need a plugin to help you achieve this.

    I’ve never had much reliable success with it! 🙁

    Kind Regards,
    Tim

    Thread Starter sofiahadjiosif9

    (@sofiahadjiosif9)

    I did try setting the image using Yoast SEO, but it didn’t have an effect. Also, I did install an Open Graph plugin to try to fix the issue but again no luck. I continue to get a grey image when I try to share to Facebook or twitter.

    Thank you,
    Sofia

    Thread Starter sofiahadjiosif9

    (@sofiahadjiosif9)

    I have resolved the issue. There was an error somewhere in my .htaccess file which prevented access to my images. I reset it to the default and now everything is working fine!!

    Hi @sofiahadjiosif9,

    Great, pleased to hear this! Were you not getting any images pull through to social media at all? Sorry, I thought you were having a problem with it selecting the wrong image.

    Out of interest, can I ask whether adding the image to the ‘featured image’ box sets it to the main image when sharing the post/page on social media?

    I have a colleague who occasionally has problems with setting the image for social media – so it would be good to know what others do. The tables have turned! 🙂

    Thank you!

    Kind Regards,
    Tim

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.