Support » Plugin: WP YouTube Lyte » IP not valid

  • Hi,

    We add our API key and when we test, all is good but when we try to limit our API key with IP it writes this error : API key not OK, your key seems to be valid, but restricted to an IP-address which is not your server’s. Try changing the allowed IP for your API key to include this one: [OUR-SERVER-IP].

    But [OUR-SERVER-IP] is the same as the one we limit upon on google API. What is the problem?!

    Thanks

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Plugin Author Optimizing Matters

    (@optimizingmatters)

    I’ve seen that happen as well, but don’t have an explanation I’m afraid. The error-message displayed is the one LYTE gets from Google, nothing much you or I can do about that except for lifting that IP-restriction I guess?

    frank

    This is really weird.

    We work with Google API Credentials all the time on other projects, and IP restrictions works without problem… yet not with this plugin.

    The site and the server have the same IP.
    Domain restriction was also tested and does not work either.

    Is the call made to the Google API made from our server or there is a bridge to another server in the plugin of some sort?

    We can’t leave our key unprotected… especially with the new Google Billing rules.

    Please check. Thanks!

    Plugin Author Optimizing Matters

    (@optimizingmatters)

    Is the call made to the Google API made from our server or there is a bridge to another server in the plugin of some sort?

    call is made from your own server, no bridge

    We can’t leave our key unprotected

    well, as long as you don’t share it, it is not exactly unprotected is it?

    especially with the new Google Billing rules.

    I have yet to read about billing for YouTube API calls, but I might be wrong? 🙂

    Please check

    To be honest I would not know where to start checking. Always open for suggestions though!

    frank

    informaticageneral

    (@informaticageneral)

    Hi I have the same problem, but i solved waiting 10 minut and activating “Empty WP YouTube Lyte’s cache” and saving the changes.

    I hope he serves someone

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.