WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » Intermittent inability to load site and WP admin panel

Intermittent inability to load site and WP admin panel

  • I’m using WP 7.1 as the front-end for a site I’m building, but I’m having a serious problem. As I’m adding or editing pages, or making any alterations to my theme (Atahualpa) or general WP settings, I frequently, but randomly, experience a complete failure for the wp admin panel or site to load. For example, I may make a change to the wording on a page, save the changes, and it works fine; but the next change I make 2 minutes later results in a complete failure to respond – I just get a “waiting for http://www.<sitename&gt;.com” message.

    This never results in a timeout error – it just sits and “spins” for anywhere from 3 to 20 minutes. Sometimes it finally loads, but more often, it kicks me out to my wp-login page. While this is happening, if I try to go to my site, it does the same thing – it just sits and “spins” and doesn’t load – though if I wait long enough, it always does.

    Furthermore, with just about the same frequency, just attempting to load my site will result in this failure to load – it isn’t necessarily sparked by an attempted change from my WP admin panel. But ALWAYS, when one won’t load, the other won’t either.

    On a couple of occasions when this was happening, I had 2 other people attempt to load the site, and they both got in fine.

    It’s NOT a server problem, or a routing problem; even while this is occurring, I can ftp into my site, upload things, etc., and I can go through my site file manager, and even make changes without any problem. It seems like an html or php “dead-end,” but it’s not consistent; I can access the site fine, make changes without a problem, and then it just randomly fails. And it happens with extreme frequency.

    I don’t know anything about the WP database, PHP, or anything even remotely technical, so if anyone’s got any ideas what could be going on, or how to fix it, I would be extremely grateful.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Doug,

    I was wondering if you had any success in resolving this?

    I have a similar problem. My site works fine (www.musicexchange.com.au – yes a work in progress need to have it running to work on it!) but then for no particular reason i get an error:

    Bad Gateway
    The following error occurred:
    [code=DNS_HOST_NOT_FOUND] The host name was not found during the DNS lookup. Contact your system administrator if the problem is not found by retrying the URL.

    Now I know that it is not the server that is down for two reasons:

    -when i try from a different internet connection the site works
    – I can still access the server through FTP etc.

    It is a funny thing as it will often work on one computer and then not another..

    Do you hava any thoughts?

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘Intermittent inability to load site and WP admin panel’ is closed to new replies.