Support » Installing WordPress » instal.php shows blank page

  • Resolved santidemain

    (@santidemain)


    Hello everybody.

    I am trying to install wordpress and I encounter the following problem. when I try to access the http://www.mysite.com/wp-admin/install.php it shows a blank page. Mysql settings are OK and have been checked more than twice. My host provider told me it could be an issue with the Index file, but I already installed wordpress some time ago and didn’t have that issue.

    I don’t know how to continue. Thank you for your time.
    Greetings from Spain.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Try re-uploading all files & folders from a fresh download of WordPress.

    Thank you for your quick response!
    It is already a fresh download of the latest version of wordpress. I have tried with earlier versions and I still have the same problem.

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Try another fresh download. You may have some corrupt files.

    Tried with english version and spanish one again. I encounter the same problem. Either creating the wp-config.php manually and with the installer, when i try to access the install.php I get the same blank page.

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Have you carried out a successful install before on this server?

    Of course esmi. it’s been more than a year since I installed wordpress. I encountered problems just this week with some plugins. I backed up everything and decided to start a new clean installation but I cannot succeed.

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Do you have access to the server error logs? There might be something in there that could help determine the problem.

    Emil Uzelac

    (@emiluzelac)

    Theme Review Admin

    this is the last error the server error log shows to me:

    [Fri Dec 31 11:19:56 2010] [error] [client 83.58.14.153] File does not exist: /home/sarriko/public_html/404.shtml

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    That’s not going to affect anything directly but does suggest that another file is MIA (missing in action). I assume you’re uploading via FTP, yes? Are you absolutely sure that your FTP client is preserving the file/folder structure when you upload?

    Thank you for your time, the problem is solved.

    It was an internal error of my host provider. The memory allocations settings of an X service which I didn’t understood what was it purpose, were too low. after increasing this level I have been able to reinstall it.

    Again, thank you for your time and responses. Keep on with the work, because it is worth valuable.

Viewing 11 replies - 1 through 11 (of 11 total)
  • The topic ‘instal.php shows blank page’ is closed to new replies.