Support » Installing WordPress » installing to Ipage using the duplicator

  • Resolved AJ's WebCreations

    (@dna-webdesign)


    I am trying to install a site for my client on Ipage. I keep getting this everytime. I have looked for hours trying to figure this out as well as put in a ticket with their support almost 2 1/2 hours ago and have got no reply. I have spent days getting this they way the client wants it on my server now it looks like I will have to install wordpress using Ipages simple script and redo the whole thing that is going to take a few hours instead of the 5 mins it will take using the duplicator.

    REQUIREMENTS click links for details
    Root DirectoryFail
    Path: /hermes/bosnaweb04a/b423/ipg.k9sforvets
    [Fail] Is Writable by PHP
    [Pass] Contains only one zip file
    Result = 52dfe04cd32bd5356_20140122_k9sforvets_package.zip
    Note: Manual extraction still requires the package.zip file

    Safe Mode OffPass
    MySQL SupportPass
    PHP Version: 5.3.13
    (PHP 5.2.17+ is required) Pass

    CHECKS
    Web Server: Apache Good
    Open Base Dir: Off Good
    PHP SAPI: cgi-fcgi
    PHP ZIP Archive: Is Installed

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Why not just copy the site manually? Usually takes me about 5 minutes to do so 🙂

    Dev Site:
    – export database
    – ZIP up the contents of the WP install folder

    Client Site:
    – create new, empty db and import the exported dev .sql file
    – edit the siteurl and home fields in the wp_options table with the client url
    – upload and extract the ZIP where it belongs
    – edit the client wp-config.php with the client db credentials
    – upload, run this script to update the links to the client url, then delete it when done:

    http://interconnectit.com/products/search-and-replace-for-wordpress-databases/

    Thanks but I got it after support got back to me hours later. So for anyone using Ipage they do not allow you to install wordpress (or I am guessing any other CMS) to the root folder I had to put it in a sub folder then it installed fine.

    Allen, I’m having the same issue with iPage & Duplicator! After creating a sub folder, the folder name became a permanent part of my url. Worse, the url doesn’t work without the folder name tacked on:

    http://erinholmberg.com/portfolio/

    I named the sub folder “portfolio” so that it doesn’t look like a glaring mistake. 😉 Sadly, erinholmberg.com doesn’t work alone, and redirects don’t work.

    Did this happen to you? Do you have suggestions? Any info you have would be very appreciated! 🙂

    You have to change the perma links stuff to remove the subfolder from the address and have it work. I will see if I can find the video I used and post a link here for you.

    Take a look at this video.

    https://www.youtube.com/watch?v=SfZnQVYlhas

    Thank you! I ended up contacting iPage customer service, and they fixed it for me. haha. That video is really useful.

    Thanks again!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • The topic ‘installing to Ipage using the duplicator’ is closed to new replies.