WordPress.org

Forums

Multisite Language Switcher
[resolved] Installed but "fatal error" .. need multisite prevents activation (9 posts)

  1. pimlico35
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I recently re-installed this plugin (previously although "activated" wouldnt show on site) so I did a fresh install via cpanel.

    Cannot activate the plugin as it says fatal error and need a multisite to run plugin ??

    I can follow clear instructions to change files in cpanel and wordpress - however nervously! Just want 2 extra languages available in header for users to switch to. Prefer a translation of main site.

    thanks

    http://wordpress.org/plugins/multisite-language-switcher/

  2. Dennis Ploetner
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    I'm sorry but you need a multisite for this plugin.

    Read on here: https://github.com/lloc/Multisite-Language-Switcher/wiki/Plugin-installation-and-activation

  3. rpkersbergen123
    Member
    Posted 1 year ago #

    I checked your installation guide and the answer is not here:
    1- Activated plugin: Fatal error: Call to undefined function is_user_logged_in() in /home/content/20/11289920/html/wp-content/plugins/user-language-switch/user-language-switch.php on line 117

    2- I deleted the plugin through ftp, now the front-end and back-end are working again

    3- Only when i try to click on the plugin section it still gives "Fatal Error", so what files i need to remove in order to get the "install plugin" section to work again?

    Please advice

    Thanks

  4. Dennis Ploetner
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    This has nothing to do with the Multisite Language Switcher. And please open your a new thread when you have an issue.

    Please look at the path

    /home/content/20/11289920/html/wp-content/plugins/user-language-switch/user-language-switch.php

    The function is_user_logged_in is a WordPress standard function.

    When a plugin not works you can indeed remove the folder where the plugin is stored and that's it.

    Cheers,
    Dennis.

  5. rpkersbergen123
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi Dennis,

    Not sure if i understand you, i'm not a coder.

    The only thing i know is that the problem occured right after installing your plugin, i mean 2 seconds after. So might your plugin be causing a conflict with another plugin? How do i go on solving this?

    I already removed your plugin from the folder, first i was getting the error above for whole the site...

    Thanks
    Paul

  6. Dennis Ploetner
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    OK, lets try to find out what's going on there:

    Try first to deactivate the plugin which reports the error: the User Language Switch... if there are still problems: The Multisite Language Switcher is normally installed in

    wp-content/plugins/multisite-language-switcher

    if you have problems with this plugin, you should remove this folder.

    Le me know what's going on.

  7. rpkersbergen123
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hey Dennis, thanks for your help.

    1. I did delete the Multisite Language Switcher immediately after the error occured.

    2. I cannot deactivate any plugins since when i click on the plugins section i get the "Fatal Error....etc."

    Is there a way to manually deactivate the User Language Switch plugin ?

    (...all of these steps i also wrote in the posts above a few minutes ago...)

  8. rpkersbergen123
    Member
    Posted 1 year ago #

    Ok the plugin Multisite Language Switcher wasn't removed properly!

    Now it's removed and everything is working fine again.

    Thanks again!

  9. Dennis Ploetner
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    The Multisite Language Switcher works fine with WP Native Dashbord if you look for an alternative solution.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

  • Multisite Language Switcher
  • Frequently Asked Questions
  • Support Threads
  • Reviews

About this Topic

Tags

No tags yet.