WordPress.org

Forums

Installation: Some tables are not created and installation stop (5 posts)

  1. dudegio
    Member
    Posted 1 year ago #

    My installation stop and display only a WP logo and empty body at step 2 of installation. If you refresh the page, it requires to repair the database and below are some of the tables that are not created.

    wp_posts: Table 'mytestsite.wp_posts' doesn't exist
    wp_comments: Table 'mytestsite.wp_comments' doesn't exist
    wp_links: Table 'mytestsite.wp_links' doesn't exist
    wp_options: Table 'mytestsite.wp_options' doesn't exist
    wp_postmeta: Table 'mytestsite.wp_postmeta' doesn't exist
    wp_term_taxonomy: Table 'mytestsite.wp_term_taxonomy' doesn't exist
    wp_term_relationships: Table 'mytestsite.wp_term_relationships' doesn't exist
    wp_commentmeta: Table 'mytestsite.wp_commentmeta' doesn't exist

    I have increased the max execution time to 120 and yet still the same. I am using PHP Version 5.5.11 that is part of xampp-win32-1.8.3-4-VC11-installer.

    Please let me know how to resolve the issue.

    Thank you.

  2. dudegio
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have emptied the database and re install yet it is same problem :(

  3. Tahima223
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same problem. I rally hope a solution !

  4. Tahima223
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have the same problem. I rally hope a solution !

  5. Abu Zafor
    Member
    Posted 1 year ago #

    Make sure that, The user account in database has full access or full privileges to your database.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic