WordPress.org

Forums

Install theme (22 posts)

  1. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    Hi, I am trying to install a new theme. I have downloaded Responsive but I can't see "Install Theme" when I click on Themes on the Amdin Panel. Help!

  2. missybunnie
    Member
    Posted 1 year ago #

    Are you trying to get it from your computer? Or is it already on your site and you want to make it the theme that shows?

  3. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    I downloaded the zip file onto my computer. I don't have it on my site and want to get it on there.
    Thanks for replying.

  4. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    The only option that comes up is "Manage Themes". I managed to install another theme the other day now I can't remember how I did it. I'm new here!

  5. missybunnie
    Member
    Posted 1 year ago #

    Go to appearance>themes then click the install themes tab at the top. Under the tab there should be a link that says upload. Click the link and there will be a place to upload the zip. From there is should just be following instructions to get it up and activated.

  6. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    That's the problem There is no Install Themes tab.

  7. WPyogi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Is your site on WordPress.COM?

  8. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    No. WordPress.org

  9. WPyogi
    Forum Moderator
    Posted 1 year ago #

    Are you logged in as an admin?

  10. missybunnie
    Member
    Posted 1 year ago #

    Wait the manage themes tab should be right next to the install themes tab. Do you see that?

  11. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    Yes. But I added another admin name so does it have to be the original admin?

  12. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just logged out and in again with the original admin name and password. No change to the problem.

  13. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    I only get the Manage Themes tab, not the Install Themes tab.

  14. missybunnie
    Member
    Posted 1 year ago #

    It just has to be an admin account. But you may want to double check that you other admin name has admin permissions. To make the change it may need to be the original since it sounds like your other admin wasn't given admin permissions.

  15. missybunnie
    Member
    Posted 1 year ago #

    That is really weird. Do you have any plugins that might be effecting things?

  16. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    I have tried both Admin accounts. Neither work.

  17. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    The only Plug in I have is a limit on log-in attempts. I have de-activated it and still have the same problem. I might try another browser. I am on Chrome.

  18. missybunnie
    Member
    Posted 1 year ago #

    It almost sounds like your install is broken. Maybe you need to uninstall the install and reinstall.

  19. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    You may be right. I can't find how to uninstall. Can anyone help? Thanks.

  20. missybunnie
    Member
    Posted 1 year ago #

    What host are you using?

  21. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    Vidahost

  22. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    I just realised I need to uninstall it from my host. I can see an option to remove it there.

  23. AlanVanMan
    Member
    Posted 1 year ago #

    I managed to uninstall and re-install the programme and now it works!
    Thanks for your help folks. Much appreciated.
    Best regards,
    AlanVanMan

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic

Tags