Support » Plugin: Jetpack - WP Security, Backup, Speed, & Growth » Infinite scroll no longer loading posts

  • Resolved Rick Curran

    (@rickcurran)


    Hi,
    Infinite scroll has been in place and running happily for a few years on a site I’ve developed but recently it has stopped rendering the posts that are loaded.

    The ‘click’ for more posts option is in use, if you inspect the page using web inspector tools you can see that when clicked that the AJAX request does go out and it does return content with the next 10 posts to be rendered, but for some reasons it is not getting appended to the page for some reason.

    Do you have any suggestions on how to debug this further and what could be causing the issue? Just to confirm there have been no markup changes in the site, all required IDs specified in functions.php for the infinite-scroll feature are the same as they’ve always been, perhaps a recent Jetpack update has modified some behaviour?

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Plugin Contributor James Huff

    (@macmanx)

    Volunteer Moderator

    According to tests on our end, Jetpack is not running on the site you linked to.

    Please try disconnecting Jetpack from WordPress.com at Jetpack > Dashboard > Site Connection > Manage Site Connection in your site’s Dashboard, then connect again when prompted.

    Thread Starter Rick Curran

    (@rickcurran)

    Hi James,
    Thanks for the reply, I noticed too that it doesn’t show up as connected when using the Jetpack debug page, however it definitely is connected and just to be sure I went and disconnected and reconnected again. It is still showing as not connected in the Debug page though.

    Screenshot of connection to wordpress.com

    Plugin Support supernovia

    (@supernovia)

    I was able to find the connection with http://www.creativedundee.com, and Debug looks fine right now, too.

    Curiously, did you change themes lately, or possibly add a footer to this theme?

    I also noticed “older posts” isn’t loading older posts as expected either.

    Thread Starter Rick Curran

    (@rickcurran)

    Hi @supernovia, no, there has been no change to the theme at all for quite some time.

    Actually the main issue I’m trying to resolve here is the ‘older posts’ button not loading posts, the issue with the connection to WordPress.com not showing on the Jetpack debug page is a secondary issue – I’m not sure why it’s not showing as connected in the debug page but it definitely is in the back end of my site.

    To restate what I said in my initial post I can see that the infinite scroll function is actually getting the older posts as I can see this when I inspect the page with web inspector and look at the AJAX / XHR requests. There is a successful request to get the next 10 posts but for some reason it is not getting appended to the page content, there’s no errors in the console at all, it just silently fails.

    Plugin Support supernovia

    (@supernovia)

    Got it. Would you be willing to try a Health Check plugin to see if you can rule out whether you have the same issue with a default theme?

    It’ll let you use a “clean” installation without actually affecting the live site:

    https://wordpress.org/plugins/health-check/

    Thread Starter Rick Curran

    (@rickcurran)

    Hi @supernovia, I’ve installed the Health Check plugin and tested it out and the “Older posts” function worked fine using the default theme, I went through the plugins and enabled them one by one and checked as I went along.

    In the end I had them all enabled and then switched back to the main theme and after that it appears to be working correctly on the main theme again!

    I haven’t changed any code at all in the theme so I wonder if just the process of disabling and re-enabling one or more plugins has cleared something out in the process – either way it’s working again now so I’m happy with that for now.

    Thanks for your help!

    Plugin Support supernovia

    (@supernovia)

    Ah! I haven’t seen that before. I thought one might be the cause, but didn’t think disabling and reenabling would fix it. I’m glad that did the trick though!

    Cheers!

    Thread Starter Rick Curran

    (@rickcurran)

    Hi @supernovia, yep, it seems a bit of a strange one to me too! I don’t have time to try and dig into it any further but at least it’s working 🙂

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Infinite scroll no longer loading posts’ is closed to new replies.