WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] Images suddenly stopped showing.

[Resolved] Images suddenly stopped showing.

  • Hello,

    I run a blog at dotTech.org. All of a sudden my images stopped showing. I don’t know what is wrong. The only ‘changes’ I made was to install and enable two plugins, Adminimize and User Access Control. I have since disabled them and deleted them. I even restored my website from a backup that was made before the plugins were installed. Still the images are not working.

    You may notice that two images at the top, the email and RSS feed images, are working. Those are ones that I uploaded directly onto my website and not via WordPress. None of the images that I uploaded via WordPress, i.e. in posts, are working. I had a few friends check to see if they were having the same problem (just in case it was just me) and they are.

    Any ideas?

    Thanks,
    Ashraf

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Hi

    WP is looking for your images in the base folder of /wp-content/uploads/

    It appears that folder does not exist. perhaps you had your images stored in a folder outside the WP folder tree? Perhaps those plugins reset that location.

    In Admin, go to Settings / Misc and check the folder and path WP is expecting to find your uploads. If it is set to a location other than where they actually are, then change those settings to the actual file locations.

    No the images were stored in the uploads folder in WP-Content. Also, the path to the folder is unchanged under Settings.

    Any other ideas?

    I went to this URL http://dottech.org/wp-content/ and was able to see a directory listing. There is no folder named uploads in /wp-content

    Thats odd. There is a folder when I access via FTP. I made sure to set the permissions to 755 also.

    Okay when I create a new uploads folder it shows up just fine. What in the world is going on.

    It is possible you accidently moved the uploads folder into another folder using an FTP program – it is easy to do that. See if you can find it, and move it back.

    I figured out the problem. The bloody plugin password restricted my uploads folder. Thanks for all your help 🙂

    Okay I only figured out half the problem. The images on index.php show. But the images in the posts themselves don’t. Ugh.

    EDIT: Nevermind figured that one out too >.>’

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘[Resolved] Images suddenly stopped showing.’ is closed to new replies.
Skip to toolbar