Support » Plugin: Yoast SEO » images disappear when using Yoast SEO

  • Resolved LuWi

    (@luwiserjeus)


    When using Yoast SEO on a(ny) page in std. editing mode, it removes all existing images after submitting. I am using the astra theme, all versions are up2date.

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • Plugin Support devnihil

    (@devnihil)

    @luwiserjeus Can you please let us know how the images that are being removed are added to the page’s content? For example are they added using the default Gutenberg editor’s features, or are they added using a page builder’s image module of some kind?

    Thread Starter LuWi

    (@luwiserjeus)

    Hi, the images were added using the Elementor editor (Version: 2.9.14).

    Plugin Support devnihil

    (@devnihil)

    @luwiserjeus Thanks for your reply. If you have already confirmed that both Yoast SEO, WordPress, and all of your site’s plugins/themes are up to date and the issue is still occurring, we would next recommend performing a conflict check to determine whether another plugin or theme is interfering with the Yoast plugin.

    Can you try and gather as much information for us as possible? Please perform the following:

    1. Make sure the issue doesn’t persist when Yoast SEO is disabled.
    2. Check for conflicts.
    3. Check for JavaScript errors with your console.

    If you find any JavaScript errors related to Yoast SEO or if there is a conflict with a plugin or a theme, you can create a new GitHub issue for our developers. Please report the issue to a third party developer as well.

    If you didn’t find any conflicts or errors, we think the issue is specific to your site. We’d need to investigate further but are unable to do so on these forums. You can purchase Yoast SEO Premium and receive our Premium email support and we can help you further.

    Thread Starter LuWi

    (@luwiserjeus)

    @devnihil thanks for your concern. I followed your advice to check for conflicts using the process described in the given link. Strange enough I can no longer reproduce the issue – so I assume there’s no real issue with Yoast SEO.
    Thanks again for your help, I now know what to do in future to check first.

    Plugin Support Pcosta88

    (@pcosta88)

    Hi,

    As the issue is no longer happening we will close this topic. If it happens again please make a new topic and we will be happy to investigate!

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘images disappear when using Yoast SEO’ is closed to new replies.