WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » [Resolved] Image URL Attachment issue

[Resolved] Image URL Attachment issue

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Hi,

    Do you insert the image in the post? or is it a “featured image”?

    I use both insert and featured.

    That’s not all. Even Google has stopped indexing these images for Google News as well.

    Try this:

    When you upload the image and before you click the “Insert into post” button click on the “File URL” button, which is located below the “Link URL” text field. This way, the image on you post will be linked directly to the image file.

    I hope it works

    wgarcia, thanks. i’ll try now.

    @wgarcia, Thanks a lot. It worked. 🙂

    By the way, can you help me with the Google images & Google News Image as well. Earlier it worked fine even with My robot text that was

    User-agent: *
    Disallow: /wp-admin/
    Disallow: /wp-includes/

    ————
    A few minutes ago..i changed to
    User-agent: *
    Disallow: /wp-admin/
    Allow: /wp-includes/

    Can you please suggest….

    Thanks

    I’m glad it worked 🙂

    About the other topic, please check this http://codex.wordpress.org/Search_Engine_Optimization_for_WordPress#Robots.txt_Optimization
    It has some useful links that will help you with that.

    Thanks.

    Will using this be the best?
    Sitemap: http://www.example.com/sitemap.xml

    # Google Image
    User-agent: Googlebot-Image
    Disallow:
    Allow: /*

    # Google AdSense
    User-agent: Mediapartners-Google*
    Disallow:

    # digg mirror
    User-agent: duggmirror
    Disallow: /

    # global
    User-agent: *
    Disallow: /cgi-bin/
    Disallow: /wp-admin/
    Disallow: /wp-includes/
    Disallow: /wp-content/plugins/
    Disallow: /wp-content/cache/
    Disallow: /wp-content/themes/
    Disallow: /trackback/
    Disallow: /feed/
    Disallow: /comments/
    Disallow: /category/*/*
    Disallow: */trackback/
    Disallow: */feed/
    Disallow: */comments/
    Disallow: /*?
    Allow: /wp-content/uploads/

    I’m asking this bcoz i’m a newbie in robot settings…

    Well, I’m a newbie at this too, so I won’t be helpful this time : )

    wgarcia,

    thanks a lot. got the images crawled again.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘[Resolved] Image URL Attachment issue’ is closed to new replies.