Support » Fixing WordPress » Image Uploader Button does nothing

  • I read the sticky topic, and tried some of the things mentioned, but I didn’t figure it out. So when I try to create a post, there are those small buttons above for images, videos, music, etc. I’m under the impression that when I click on one, something should pop up, right? But when I click on it, nothing happens.

    I read a few other topics, but I still couldn’t figure it out. I tried updating to Flash 10, but that didn’t work. I tried restarting Firefox a few times, but that didn’t work. It never worked since started anyway. I also made sure the WYSIWYG button is unchecked in the user page. I read something on the codex that said I should change permissions of one of the folders. But the way it was written, it seemed really complex. Plus they said if you installed WordPress yourself (which I did), you shouldn’t have to do that.

    So anybody have any ideas I could try to get it to work?

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Is your web browser configured to block all popups?

    Yes, but usually a little box comes up that says a popup has been blocked. And nothing like that happens when I click the button. I don’t even see the status bar do anything.

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Have you tried:

    – deactivating all plugins to see if this resolves the problem? If this works, re-activate the plugins one by one until you find the problematic plugin(s).

    – switching to the default theme to rule out any theme-related problems?

    resetting the plugins folder by FTP or phpMyAdmin? Sometimes, an apparently inactive plugin can still cause problems.

    Yes, I tried all of those, but nothing works. Right now I don’t even have any plugins at all.

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    Do you have JavaScript enabled in your browser?

    Yes, it is enabled, and still nothing.

    Hi,

    Upgrade your wordpress to latest version and assign 766 recursive permissions to wp-content directory which should resolve the issue.

    Thanks,

    Shane G.

    I looked into that, but it still doesn’t work. I changed my permissions to I think 766. That means for owner I can read, write, and execute, and for group and others you can only read and write. Is that correct? If that’s the case, it screws up my entire site when I do that. The theme disappears.

    I tried messing around with other settings, but nothing works. And I have the recent version of WordPress too. Is there any way I can link directly to images that I upload? Like if I created a “Post Images” folder inside my theme’s folder, then I would link to them directly? That might be easier to do, but how do I do it? What would be the directory name?

    esmi

    (@esmi)

    Forum Moderator

    f you’re going to upload images to your site and link to them manually, I’d suggest setting up a folder (eg called post-imgs) off your root domain folder. Then you can use urls such as http://domain.com/post-imgs/image1.jpg

    Moderator kmessinger

    (@kmessinger)

    So when I try to create a post, there are those small buttons above for images, videos, music, etc. I’m under the impression that when I click on one, something should pop up, right? But when I click on it, nothing happens.

    When you mouse over any of the buttons, does an address show up in your browser? You should see http://www.yourwebsite/wp-admin/media_upload.php. If you do not see the this, upload the wp-admin folder again. You are missing some files.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘Image Uploader Button does nothing’ is closed to new replies.