WordPress.org

Forums

Aesop Story Engine
[resolved] Image sizing problem (8 posts)

  1. summerchilde
    Member
    Posted 11 months ago #

    Hi Nick

    After updating to the latest version of Aesop I've noticed a problem with the image component. I've tried this with my regular theme and with TwentyTen. What is happening is the width that I set is not being used by the plugin. For example, on this post http://www.summerchilde.com/testing/2014/06/21/aesop-test/ I have inserted an image with a width set to 300 and left aligned but it is displaying at full width and centered I think. Not sure what is happening.

    Here's the actual shortcode entered: [aesop_image img="http://www.summerchilde.com/testing/files/2013/09/alison_owen_3.gif" imgwidth="300" align="left" captionposition="left" lightbox="off"]

    https://wordpress.org/plugins/aesop-story-engine/

  2. Nick Haskins
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    hey hey!
    we made some changes as far as waht other items the width is applied too, but we haven't changed anything that would cause a break.

    What I can say, is that the width is to be entered as 300px or 50%, instead of just 300.

  3. summerchilde
    Member
    Posted 11 months ago #

    I just tried it with 300px and then 20% and it's still displaying the image at full size if I use Twentyten as the theme. This is with the latest version of the plugin, WordPress 3.9.1, and no other plugins running.

    It works with Twentyeleven, Twentytwelve, Twentythirteen, and Twentyfourteen.

    I can't imagine what would be affecting it.

  4. Nick Haskins
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    Do you have a link? These styles are applied inline so it would take a theme calling width:100% !important to override that.

  5. Nick Haskins
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    On second though, I just replicated this. Most themes tehse days have a max-width:100% applied to images to make them responsive. Apparently 2010 does not.

    img {
    max-width:100%;
    height:auto;
    }

    Fixes this. That shoudl be applied to the img tag across the theme.

  6. summerchilde
    Member
    Posted 11 months ago #

    Ok. I'll try that right now.

  7. summerchilde
    Member
    Posted 11 months ago #

    Excellent. Totally fixed it. Thanks!

  8. Nick Haskins
    Member
    Plugin Author

    Posted 11 months ago #

    no problem! glad to help.

Reply

You must log in to post.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.