Support » Plugin: VS Contact Form » I adjusted the English .po file now “i’m the creator of the whole plugin”?

 • Resolved Gerard

  (@gerard1964)


  Hoi Guido,

  I created a English .po file from the .pol file, you provided with the plugin, to change the English text of your VSCF plugin to the way I like it, this worked. But since then in the plugins list on my site my name is set were your name should be as the creator of the plugin. In the english.po file I changed the name to my name of the author because I wrote the new English strings but I did not create the whole plugin of course.

  I think thats weird behavior of WP or am I doing it the wrong way?
  I also created a dutch .po file wich also works the way I like it.

  • This topic was modified 6 years, 2 months ago by Gerard.
Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
 • Plugin Author Guido

  (@guido07111975)

  Hi,

  Dutch?

  Mijn thema neemt de auteur over die in (hoofd)bestand vscf.php staat. Maar dat veld staat ook in het po bestand, dus is te vertalen. Daarom zie je dus nu jouw naam daar staan.

  Als je slechts een paar dingen wilt vertalen kun je ook overwegen om een shortcode attribuut te gebruiken. Vrijwel alles is te vertalen zonder het po/mo bestand.

  Guido

  Thread Starter Gerard

  (@gerard1964)

  Ja ben Nederlands 😉

  Ik dacht in het kader van het Internationale karakter van dit forum laat ik het in mijn gebrekkig Engels doen.

  Ik ben nog heel zoekende wat WP betreft ik heb net het vertalen van die .po files ontdekt heb wat shortcodes en andere functionaliteit in functions.php van een child theme gezet en gisteren eens begonnen met mijn eerste simpele plugin die zowaar doet wat ik wil.

  Ik heb het getest wat op je plugin site staat uitgelegd dat werkt wel even super handig zeg. Dit werkt natuurlijk ook gewoon met toekomstige updates want met die reden had ik die .po’s gemaakt. Maar als je in meerdere talen veranderingen wilt maken denk ik dat je beter die .po files kan maken dan de shortcodes gebruiken want dat werkt volgens mij niet in verschillende talen lijkt me?

  Ik vind het ook wel een mooi systeem met die .po/.pol files. Ik heb nog een test site gemaakt met paar talen gespeeld met gettext en d.m.v. $_SERVER[‘HTTP_ACCEPT_LANGUAGE’] auto herkenning van de taal van de browser gemaakt dat werkt leuk.

  Ik ben stuk wijzer van WP geworden door jouw contact form plugin te besnuffelen.

  Bedankt!

  • This reply was modified 6 years, 2 months ago by Gerard.
  Plugin Author Guido

  (@guido07111975)

  Hoi Gerard,

  Waarom zouden we Engels praten als NL ook kan en mag 😉 ?

  Als je een meertalige site hebt gaat het inderdaad niet werken met mijn shortcode attributen. Die overschrijven alles.

  Als ik vertaal gebruik ik een offline programma wat Poedit heet. Heb de PRO versie (kost een paar euro) maar dan kun je heel makkelijk WordPress pot/po/mo bestanden maken.

  Plaats je nieuwe po/mo file in de map wp-content/languages/plugins en niet in de map van de plugin zelf. Anders bestaat de kans dat je vertaling niet overgenomen wordt.

  Guido

  Thread Starter Gerard

  (@gerard1964)

  Poedit had ik ook gebruikt werkt gemakkelijk inderdaad. Heb het precies zo gedaan zoals jij schrijft werkt heel goed. Ik kende dit i18N gettext enzo nog niet nu wel.

  Ik vond het alleen vreemd dat opeens jouw naam in de plugins lijst werd overschreven als je in de .po file je eigen naam als author in vult.

  Ik ben dan wel de vertaler en daar de author van maar natuurlijk niet van de plugin zelf dus dat vond ik wel apart dus nu maar weer jouw naam in de .po files gezet 🙂

  Iets anders: is er niet een mogelijkheid om als iemand een bericht heeft verzonden krijg je die melding “Bericht verzonden, je krijgt zo snel mogelijk bericht” dat je dan na x aantal seconden de bezoekers naar een andere pagina kan redirecten? de home page of terug naar de contact page etc. dat zou wel leuk zijn.

  Plugin Author Guido

  (@guido07111975)

  Hoi Gerard,

  Doorsturen na een x aantal seconden is mogelijk maar daar is javascript voor nodig en dat wil ik niet aan mijn plugin toevoegen. Zie ook deze thread met een vergelijkbaar verzoek. Bleek erg lastig te zijn, om dit op een goede manier te doen.

  Guido

  Thread Starter Gerard

  (@gerard1964)

  Ah ja ik zie de thread waar jullie al wat dingen geprobeerd hebben. Ik had dit –> header( “refresh:5;url=wherever.php” ); <– al onder mijn clipboard maar dan krijg je dus ook die headers already send melding. Staat me iets van bij dat je het dan kan bufferen of zoiets Maar goed jij zal hier kilometers beter in zijn dan ik want van deze ouwe l#l begint het geheugen al flink te happeren 😉

  Was wel leuk geweest. Een volgende stap was dan mogelijk geweest om in de instellingen het aantal seconden te kunnen laten instellen door de site eigenaar en waar naartoe te redirecten.

  Wie weet komt er ooit nog eens een oplossing voor.

  Bedankt!

  • This reply was modified 6 years, 2 months ago by Gerard.
  Plugin Author Guido

  (@guido07111975)

  Hoi Gerard,

  Doorsturen kan eenvoudig via javascript, zie deze reactie in dezelfde thread. Maar zoiets zal ik zelf niet gaan toevoegen aan mijn plugin.

  Guido

  Thread Starter Gerard

  (@gerard1964)

  Ik ga dat eens testen kijken hoe het bevalt maar ik houd het andere draadje in de gaten misschien komt er toch ooit nog een server side oplossing tevoorschijn.

  Bedankt!

  Thread Starter Gerard

  (@gerard1964)

  Hoi Guido hier ben ik nog weer eens. Vandaag de update van vscf geïnstalleerd. Ik zag de optie scroll_to_form=”true” is toegevoegd en heb dat aan de shortcode toegevoegd in de pagina.

  Wat ik uit de uitleg begrijp is dat de gebruiker terug gaat naar het contact form na verzending van een bericht. Als dat de bedoeling is dan werkt het bij mij niet. Het werkt nog precies zoals het voorheen werkte de pagina blijft staan bij de het bericht dat z.s.m. word beantwoord.

  [contact email_to=”inbox@domain.tld” scroll_to_form=”true”]
  Dit is wat ik in mijn contact pagina heb staan.

  Thread Starter Gerard

  (@gerard1964)

  Ik zie nu dat het een anker is.

  // After submit scroll to form
  if ($vscf_atts[‘scroll_to_form’] == “true”) {
  $action = ‘action=”#vscf-anchor”‘;
  $anchor_begin = ‘<div id=”vscf-anchor”>’;
  $anchor_end = ‘</div>’;

  Dit zal vast alleen in widget werken?

  Plugin Author Guido

  (@guido07111975)

  Hoi Gerard,

  Nee hoor, moet ook op een pagina werken, mits er iets te scrollen valt natuurlijk.

  Als dit het geval is, wat is de URL van je website?

  Guido

  ps. als je code toevoegt, druk dan vóór en na de code op de “code” knop.

  Thread Starter Gerard

  (@gerard1964)

  Heb het al ontdekt haha er moet wel iets te scrollen zijn inderdaad. Als ik de pagina kleiner maak en dus die scroll balk verschijnt werkt het anker gewoon ook in een gewone pagina inderdaad. Mijn handen reageren sneller dan mijn brein kan denken dat is meer het probleem 😉

  Mijn site url hier droppen is dan eigenlijk niet meer nodig en omdat mijn domein en wp site op een home server loopt drop ik mijn domein naam liever niet hier open en bloot. Er is bovendien niet zoveel op te zien. Tis een wp klooi site waarbij ik ook nog heel veel dingen members only heb ingesteld. Je kan bv alleen inloggen als je een lokaal ip hebt (VPN, Wifi, Wired).

  • This reply was modified 6 years, 2 months ago by Gerard.
  Plugin Author Guido

  (@guido07111975)

  Hoi Gerard,

  Duidelijk. Ik markeer deze thread dan als opgelost (solved)!

  Guido

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
 • The topic ‘I adjusted the English .po file now “i’m the creator of the whole plugin”?’ is closed to new replies.