Support » Fixing WordPress » http to https broken links

  • Resolved cpchen

    (@cpchen)


    Hello there,

    I migrated the wordpress site from http to https. But only home page can work properly. All other pages will report “The requested URL was not found on this server.”

    I was using “post” for permalink. After change it to “plain”, some pages changed to “https://www.xxxxxx.com/?page_id=48 (or other number) can work properly. However, there are still many pages using “post” cannot work (not found). However, if locate the page using search, the page was not found will be displayed correctly in “plain” permalink.

    So I tried to update one of the embedded link from “post” to “plain”, it works. That means if I just change the setting in dashbord>permalink from “post” to “plain” only can update the links for some pages but not all.

    Is there any way to fix this problem. I prefer to use “post” or “day and post” permalink instead of “plain”.

    Is there anyone can help?

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Install Really Simple SSL plugin. It will do the https conversion for you.

    Hi arcray,

    Yes, I tried. But it is same.

    Hi,

    Looks like the default .htaccess file code is missing. Copy the code from here and add it to the .htaccess file in your site root directory:

    htaccess

    After that, try switching the permalinks to Post.

    Hi Maninder,

    I checked there is .htaccess and it looks like this:

    # BEGIN WordPress
    # The directives (lines) between “BEGIN WordPress” and “END WordPress” are
    # dynamically generated, and should only be modified via WordPress filters.
    # Any changes to the directives between these markers will be overwritten.
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteRule ^index\.php$ – [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    </IfModule>

    # END WordPress

    Hi all,

    Finally, I used “plain” format permalink and update all embedded links (which was in “post name” format) into “plain” format manually.

    I hope someone come across can figure out the cause of problem. I don’t like permalink in plain format.

    Hi All,

    Finally the problem is fixed by referring to: https://stackoverflow.com/questions/11253185/404-error-with-wordpress-ssl?rq=1

    that is by adding below text in the ssl conf file:


    <Directory /var/www/wordpress/>
    AllowOverride All
    </Directory>
    ….

    —————–
    This case is closed. Thank you all!

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.