Support » Plugin: Shield Security for WordPress » HTTP ERROR 500

  • Resolved AquaElle

    (@aquaelle)


    Hi
    After this mornings plugin update I now get HTTP ERROR 500 on my site and cannot access my site or admin. Please advise on a solution. I could delete the plugin from cpanel but is there a better solution?

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • AquaElle

    (@aquaelle)

    Re the above I contacted my host, they ran some tests and the issues seems to be with the .htaccess file. The current shield plugin update has made changes to .htaccess causing the http error 500. Im not sure what those changes are so I will wait to hear from you. Please advise.
    Thanks.

    Plugin Author Paul

    (@paultgoodchild)

    Shield never writes to the .htaccess file, so you have something else that did it. That is one of the tenets of Shield – not writing to core system files.

    What happened was, Shield was upgraded. Something else caused the problem around the same time, and you’ve equated the 2 events.

    Hope you find the problem.

    • This reply was modified 5 months ago by  Paul.
    • This reply was modified 5 months ago by  Paul.
    AquaElle

    (@aquaelle)

    Thanks for the quick reply Paul. That is strange since http 500 error happened right after I updated the shield plugin. No other plugins were updated and prior to the update I was able to login to my wp admin without any error. No other work was undertaken on the site. Hmm… most strange

    Plugin Author Paul

    (@paultgoodchild)

    Indeed… but if the culprit was .htaccess, it wasn’t Shield 🙂

    AquaElle

    (@aquaelle)

    Hi Paul
    I can confirm its the new update to shield plugin is causing the http 500 error on my site.
    I used ‘forceoff’ and renamed the plugin file and reset the htaccess file. All was well until this morning. I decided to activate the shield plugin again and the 500 error appeared instantly. The current shield update appears to be conflicting with wp-hide-security-enhancer plugin. If I deactivate that plugin then shield works without error.

    Any resolve around this? Im happy to purchase pro for the support if there is a workaround this as both plugins are important to us re security.

    Let me know.
    Thanks.

    Jelena

    (@jmisic)

    Yep, custom support like this for 3rd party plugins would only really be addressed for Pro subscribers. We wouldn’t have an eta on it, but best thing to do is subscribe and then contact support directly, and so on.

    Also, if it’s going to be working with 3rd party security plugins, the solution would probably be built into the Shield Pro version and not the free, depending on the complexity.

    truffolo

    (@truffolo)

    FYI we had the same problem 500 error which is fixed by turning off all settings in Shield. Not sure how to proceed at this point other than to leave it disabled until there is a solution or roll it back if we can.

    Plugin Author Paul

    (@paultgoodchild)

    Did you try disabling any other plugins to get it working?

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.