WordPress.org

Support

Support » Installation » HTTP 404 – when running “install.php” script

HTTP 404 – when running “install.php” script

  • I installed WordPress in my webserver “www.websitesource.com”.
    The minimum installation requirements are ok. AndI have created MySql DB and database user and permission ok.

    I have customised the “wp-config-sample.php” file and had renamed it “wp-config.php”

    I uploaded everything into my webserver “mydomain.com/blog”
    [I used my actual domain name instead of “mydomain.com”]
    After uploading I checked and found that all the necessary folders and associated files were in their correct places in the “blog” folder. There were 4 subfolders in the “blog” folder: wp-admin, wp-content, wp-images, wp-includes.

    When I run http://mydomain.com/blog/wp-admin/install.php from the IE browser address I got File not found error message.

    I also tried reinstalling all the WordPress folders and files in the root directory “/” . When I run the installation scrip http://mydomain.com/wp-admin/install.php I also encountered “HTTP 404 – File not found” message.

    The “install.php” file is correctly located in the “wp-admin” subdirectory.
    The file name “wp-config.php” is spelt correctly.

    I don’t know what’s wrong. Can anybody help, please?

    Thanks

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The same thing just happened with me.

    Moderator James Huff

    @macmanx

    If you visit mydomain.com/blog/wp-admin/install.php and receive a 404 error, that can only mean that install.php is not inside mydomain.com/blog/wp-admin/. Please make sure that install.php is inside /wp-admin/, which (in this case) must be inside /blog/, which must be a part of mydomain.com.

    Thanks

    i’m also experiencing this problem. i’ve installed wordpress several times before and i’ve done what Kennethchiew have done and i’ve also checked that install.php is in the right folder but i still get the 404 error. anything else i should? thanks

    I’m encountering this problem as well. I’ve checked to ensure that each folder and file is in it’s proper place, but I’m still receiving the error. Is there anything else that could cause this?

    Thanks.

    as you’re aware, 404 is “Not Found”. Not Found means, well… it ain’t there.

    With no links to where you think it is, not much more I can say beyond “you must’ve not have installed your blog where you think you did.”

    Thanks worked

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘HTTP 404 – when running “install.php” script’ is closed to new replies.
Skip to toolbar