Support » Plugin: Advanced TinyMCE Configuration » HTML tag ‘scope’ not being added to th, and issue with unwanted width/height

  • Hi, I’m having issues with the HTML tag ‘scope’ not being added when adding columns or rows to an existing table. First I should mention we realized this was not happening when our tables’ responsiveness started getting broken by the TinyMCE editor by adding unwanted inline css styles of width and height to all cells of a table when an additional row or column was added to it. (Our tables responsive styles are in our main css style sheet)

    We have WordPress version 4.9.8 with the classic editor enabled (not using Gutenberg). We are using the TinyMCE plugin and the TinyMCE Config plugins.

    We have had some success with the above issue by adding in the TinyMCE config:

    Option: invalid_styles
    Value: th: width height,td:width height

    and

    Option: table_clone_elements
    Value: tr

    Using the above, no widths and heights will be added to the tables. Also adding table_clone_elements allows adding of rows, but putting th or td there will cause a duplication of each column/row added so we didn’t add those.

    The problem we still have is that the HTML tag ‘scope’ of the table headers (<th>) is not being added when additional columns/rows are added to the existing tables. I tried adding ‘table[scope]’ to the extended_valid_elements, and ‘scope’ to the table_clone_elements but that did not work.

    Any help would be appreciated. We are trying to keep our site WCAG 2.0 compliant.

    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by miresi.
    • This topic was modified 1 year, 3 months ago by miresi.
Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Plugin Author Andrew Ozz

    (@azaozz)

    This should be fixed in the latest TinyMCE Advanced plugin.

    22carol

    (@22carol)

    Andrew, can I delete the original TinyMCE and just use yours? If so, how do I delete it?

    Or does yours build upon the original and require it to be in place?

    I did install your plugin but it did not fix the problem.

    My problem is that html on the Text side bringing in a graphic brings in only a small box placeholder and the graphic is not seen at all in the editing page or on the live site. All graphics brought in from the Media section are working as normal, “featured” graphics and those within a post.

    I have run all kinds of tests, including disabling all plugins and switching themes. The problem persists.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘HTML tag ‘scope’ not being added to th, and issue with unwanted width/height’ is closed to new replies.