WordPress.org

Forums

[resolved] Help On Theme - The Gazette Edition (41 posts)

  1. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hello,

    Has anyone used THE GAZETTE EDITION by WOOTHEMES? My website (www.thecebuchronicle.com) has been using it for just about a week now.

    May I ask some help regarding this theme. In the main page, there is a photo slideshow which changes from one photo to another. I was hoping to decelerate the speed of the photo changing, which I don't see inside WP control panel.

    Or is this even possible or not?

    Best regards,
    Allan

  2. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    hello there, im bumping this up :)

  3. muthukswamy
    Member
    Posted 6 years ago #

    Goto: Theme folder -> Includes -> featured.php

    You will find this code in top:

    function startGallery() {
    var myGallery = new gallery($('myGallery'), {
    timed: true,
    showArrows: true,
    delay: 5000,
    defaultTransition: "fadeslideleft",
    showCarousel: false,
    showArrows: false
    });
    }
    window.onDomReady(startGallery);

    Just increase the "delay" value to slowdown the image transition speed. Now it is 5 Seconds.

  4. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    muthukswamy

    thank you so much. I have no idea about how PHP works. that answer really helped me a lot :) thank you so much

  5. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    muthukswamy

    are you running the same theme?

  6. jwood
    Member
    Posted 6 years ago #

    how did you get the slideshow to work? is there a directory where you point it to?

  7. jwood
    Member
    Posted 6 years ago #

    bump :)

  8. Justin Tadlock

    Posted 6 years ago #

    WooThemes has a support forum that deals directly with this theme.

  9. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    jwood

    I hosted my FLASH BANNERS somewhere else, at OPENX.org
    Then I changed the PHP code for the AD BANNERS and the TEMPLATE with the ZONE ID of the BANNER from OPENX. I installed the PLUGIN and run it.

    If you want, I can show you the code.

  10. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    jwood,

    my mistake. I did not install any PLUGIN. The PHP code has been altered to link directly to OPENX

  11. jwood
    Member
    Posted 6 years ago #

    I wasnt asking about openX
    I'm having an issue after adding a post how to get it to be a feature in the slideshow.

    Burokhuli - mind if i email you?

  12. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    jwood

    no problem. that would be aer677@gmail.com or you can instant message me thru yahoo. my handle is ALLANRESTAUROJR@yahoo.com

  13. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hello jwood,

    Here is how I did it. I figured I'd post it here instead of emailing to you so that others who have the same problem can view it too.

    1. Make a LARGE photo for the FEATURED PHOTO and a THUMBNAIL.
    2. Upload them to your MEDIA DIRECTORY (see photo figure01.jpg)
    3. Make a NEW POST. At the lower part of your post, you will see the following: EXCERP, SEND TRACKBACK, CUSTOM FIELDS. Choose CUSTOM FIELDS and enter the URL for the following values FEATURED & THUMB. (see photo figure02.jpg)
    4. Save your POST and it should work from there.

    http://i4.photobucket.com/albums/y125/BUroKHUli/misc/figure01.jpg
    http://i4.photobucket.com/albums/y125/BUroKHUli/misc/figure02.jpg

    Best regards,
    Allan

  14. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    I hope that helps

  15. muthukswamy
    Member
    Posted 6 years ago #

    muthukswamy
    are you running the same theme?

    Nope. Just downloaded it to help you :)
    It is good. So planning to use it soon.

  16. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    muthukswamy

    thank you so much dude

  17. BUroKHUli
    Member
    Posted 6 years ago #

    muthukswamy

    would you mind if I email you about something?

  18. muthukswamy
    Member
    Posted 6 years ago #

    to BUroKHUli,
    I sent my messenger details to your email ID.

  19. Manimus2003
    Member
    Posted 6 years ago #

    BurokHuli,

    I was wondering if you could be of any help to me. I have been using the Gazzette theme like yourself and would like to know how you were able to get google adsesense ads on the 468x60 banner. I also have a OpenX account and have set up the google adsense, but I am not sure where to paste the code given in the CSS code.

    Look forward to hearing from you

  20. ohdiesel
    Member
    Posted 6 years ago #

    Hello,

    I am also having problems with this theme.

    The top flash scrolling thing will not display posts or images and just has a "progress" bar but doesnt do anything.

    Any ideas? Email me at captjason80@gmail.com

  21. PPNSteve
    Member
    Posted 5 years ago #

    Hello,

    I am also having problems with this theme.

    The top flash scrolling thing will not display posts or images and just has a "progress" bar but doesnt do anything.

    Any ideas?

    same here.. how do you get your featured items to display in there also, how do you get the tabbed sidbar block to show the

    * Popular
    * Latest
    * Comments

    content?
    Pretty sad themes since they don't seem to pick up any standard postings properly.

  22. Ayman Makki
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have the same problem of the slideshow, no images!!
    Did any one solved the issue?

  23. cullyott
    Member
    Posted 5 years ago #

    I'm having this problem too. The documentation from Woo is not very helpful either.

  24. cullyott
    Member
    Posted 5 years ago #

    Here we go:

    I got it to work mostly! The featured.php file was missing a few things that were mentioned in muthukswamy's post up top. I added the "showArrows" and things and it started working.

    <script type="text/javascript">
    			function startGallery() {
    				var myGallery = new gallery($('myGallery'), {
    				timed: true,
    				showArrows: true,
    		    		delay: 5500,
    				defaultTransition: "fadeslideleft",
    				showCarousel: false,
    				showArrows: false
    				});

    However, the arrows do not show. This probably has something to do with the "showArrows:false" at the bottom, but when I remove this line the script no longer works.

  25. Ayman Makki
    Member
    Posted 5 years ago #

    still didn't work for me :(

  26. Ayman Makki
    Member
    Posted 5 years ago #

    change this:
    showArrows: false
    to this:
    showArrows: true

    I can see the arrow, but can't see the images.

    Did you work it out?

  27. dennisv1982
    Member
    Posted 5 years ago #

    i am not getting an answer on the wootheme site, hope you can help me?

    under gazette options, under featured category, i am unable to choose any... i made/have 2 categories but there are not listed...

    whats up with this?? :-/

  28. Carolina Kadix
    Member
    Posted 5 years ago #

    I have the same problem and I can not solve: (

  29. catfish86
    Member
    Posted 5 years ago #

    "same here.. how do you get your featured items to display in there also, how do you get the tabbed sidbar block to show the

    * Popular
    * Latest
    * Comments

    content?
    Pretty sad themes since they don't seem to pick up any standard postings properly."

    PPNSteve, did you manage to figure out how it works? I've been having trouble myself. It worked but once I changed the permalinks, it disappeared. Can anyone help out?

  30. catfish86
    Member
    Posted 5 years ago #

    Nevermind I figured it out. Read the documentation in your theme folder :)

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic