Support » Fixing WordPress » Gutenberg Blocks: Open in New Tab Slider Turns Off

  • Carrie Ann

    (@shouldbecruising)


    Since the transition to Gutenberg blocks, I’ve been noticing that the “open in new tab” slider that I turn on for external links has been turning off at some point after I save my posts.

    When I initially converted my old posts to blocks, the links that were originally set to open in new tabs began opening in the same tab. I went through every external link on my site and turned the slider on, saving as I went.

    A few weeks later, I noticed that some links weren’t opening in a new tab, so I completed the process again. Some of the sliders were still on, and some were off.

    This has also been happening with new posts. Today I published a post with a lot of external links. After I published, all but two of the sliders had turned off. I turned them back on and they seem to be working right now, but I won’t be surprised when some of them stop working in a few days like all of my other links!

    I’m using the Extra theme (Elegant Themes), hosted on Bluehost, and the plugins I have installed are: a3 Lazy Load, AccessPress Pinterest, Advanced Ads, Bloom, Cookie Notice, Facebook Widget, Google Analytics Dashboard for WP, Hummingbird, Smush, Social Warfare, Speed Booster Pack, Stop Spammers, and UpdraftPlus – Backup/Restore. Everything is updated.

    Does anyone have any idea why this keeps happening? It’s becoming very time-consuming to keep auditing every single link, and the sliders turning off is killing my bounce rate.

    • This topic was modified 2 years, 7 months ago by Carrie Ann.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • Moderator Jose Castaneda

    (@jcastaneda)

    THEME COFFEE MONKEY

    Hi Carrie!

    Have you tried reaching out to the theme’s developer about that? They do have their own support forums as well: https://www.elegantthemes.com/forum/

    Do keep in mind as well that any plugin/theme purchased is not supported on these forums. Part of it being we as volunteers don’t have access to that code. I do hope you are able to get this sorted out though

    Thread Starter Carrie Ann

    (@shouldbecruising)

    Hi Jose!

    Thanks for replying. I hadn’t thought to reach out to the theme developer because I was convinced this was a Gutenberg issue. I’m going to try their chat support first, and then try the forums if chat can’t help. I’ll let them know that I tried here first šŸ™‚

    I’ll update this thread if I’m able to determine anything about what’s causing the problem.

Viewing 2 replies - 1 through 2 (of 2 total)
  • The topic ‘Gutenberg Blocks: Open in New Tab Slider Turns Off’ is closed to new replies.