• Redaguoju atsiliepimą. Naudojausi 3 mėnesius mokama versija. Viskas būtų gerai, bet yra ir didesnių problemų. 1. Pagalba. Atsako operatyviai, bet problemų neišsprendžia. Pas juos yra produktų, kaip jie patys man sakė, su tais pačias SKU. SKU tu pats keisti negali. O problema su susidubliavusiais SKU atsiranda atsinaujinant produkto likučio informacijai, kartu į serverį įkeliami ir to produkto paveikslėliai, sukurdami šimtus savo klonų. Pavyzdžiui 1 produktas su savo šimtais paveikslėlių užima daugiau nei 1 GB per 1-2 dienas.
    Taigi yra 2 pasirinkimai: trinti paveikslėlius rankiniu būdu, o tai užima labai daug brangaus laiko arba išsinuomoti 1TB 🙂 serverį ir laukti kol po kelių mėnesių jis pilnai bus užsikimšęs su kelių produktų nuotraukų klonais.
    2 didelė problema yra tiekėjų nebendravimas. Rašiau keletui Europos tiekėjų ir nei vienas iš jų neatsakė nei žinute, nei FB, nei el. paštu. Tai kelia klausimą dėl jų patikimumo ir tu niekada nesi tikras, ar nupirkta prekė pasieks tavo pirkėją. Apie sąskaitas faktūras iš tiekėjų taip pat pamirškite.

    • This topic was modified 1 year, 7 months ago by imituri.
Viewing 1 replies (of 1 total)
  • Thank you for your kind words. Your feedback means so much to us. We will continue to walk the extra mile and provide you with a service that best serves your business needs.

    The Syncee Team

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘Not so Great support, not so good plugin’ is closed to new replies.