Support » Plugin: Pronamic Pay » Gravityforms user registration issue

  • Resolved Tygo

    (@tygoo)


    Hi,

    I am having an issue when a payment goes wrong on a gravity forms submission.

    I try to create a user with the user registration gravity forms plugin and let them pay for this registration. This works fine with pretty much any situation except the following:

    1) Login as an admin user
    2) Go to the form in frontend
    3) Fill in the form
    4) Use pronamic pay plugin to pay a certain amount after submitting the form
    5) Do not pay for this, but cancel the order or any other way to fail the payment

    I do not expect the user to be created, but except I can manually do this through the entry by clicking “Activate user”.

    In reality: I cannot activate the user. There is no “activate user” like any other failed submission.

    I expect something goes wrong because the plugin thinks the user was activated because the user that was logged in is attached to the submission.

    As a workaround I could log out and register the user that way.

    I hope you can help me with this issue, gravity forms does not think it’s their issue.

    Kind Regards,
    Tygo

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • Plugin Author Reüel van der Steege

    (@pronamic_reuel)

    I’m not sure if I understand your issue correctly, but it actually sounds as if you have not checked “User Activation” in the User Registration feed in the form settings. Without “User Activation” checked, users are always created.

    As far as user registration integration with Pronamic Pay, you’re able to delay processing of the user registration feed until the entry has been paid for through the corresponding setting in the payment feed settings. Other than that, our plugin does not have any influence on the User Registration add-on.

    Thread Starter Tygo

    (@tygoo)

    The User Activation feed is enabled and works most of the time. It just gives problems when the payment has failed.

    As I describe. Normally a button “Activate user” shows up in the entry when the customer has not paid yet. This so the admin can manually activate the user. This does not happen in the above scenario. There is no user created and there is no “Pending” user.

    Plugin Author Reüel van der Steege

    (@pronamic_reuel)

    The User Activation feed is enabled and works most of the time.

    I didn’t refer to the activation state of the feed, but to a “User Activation” checkbox setting in that feed.

    Thread Starter Tygo

    (@tygoo)

    In the user registration feed there is the option “User activation”. This is enabled. It’s set to manual. Which always activates the user after payment. Just not in specifically this scenario

    Plugin Author Reüel van der Steege

    (@pronamic_reuel)

    If “User activation” is checked, but the “Activate user” button is not shown, then processing of the user registration feed has been delayed in the payment feed of the form.

    Unfortunately, the description provided by the User Registration add-on does not mention user registration, but it’s the option on the general tab of the payment feed named “Process the feed only when a payment is received”.

    Thread Starter Tygo

    (@tygoo)

    This was not enabled and might fix the issue, thank you.

    Let’s put this issue on resolved. If the issue persists I will let you know

    Thank you!

    • This reply was modified 7 months, 2 weeks ago by Tygo.
    Thread Starter Tygo

    (@tygoo)

    Hi,

    I have tested properly now and the issue still persist.
    When I create an entry when logged in with above checkboxes enabled I am still not getting the ability to register the user manually

    Thread Starter Tygo

    (@tygoo)

    I have also messaged gravityforms again. They say its not their fault.

    They write:
    “We’re unable to replicate any issue between our payment add-ons and the User Registration add-on. We don’t have any other active tickets of customers reporting this issue either. So it seems to be an issue tied to your site setup and the fact of having to use the Pronamic add-on to replicate it points to this add-on causing the issue.”

    Please look into this issue. If both parties keep saying it’s not their fault, but both are not looking into the issue it won’t be solved!

    • This reply was modified 7 months ago by Tygo.
    Plugin Author Pronamic

    (@pronamic)

    Tried this once again today, but the Activate User button is there and can be used when the payment for an entry has been cancelled.

    I’ve made a screen capture to demonstrate, see https://recordit.co/e1PknJ6yi3

    FYI, this is with the “Process the feed only when a payment is received” setting from the payment feed settings unchecked.

    Closing this, as there’s not much we can improve.

Viewing 9 replies - 1 through 9 (of 9 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.