Support » Plugin: WP Customer Reviews » Google “structure Data Testing Tool” – schema meta tag issue.

  • Resolved tiwit

    (@tiwit)



    Hi,
    When I tested my page in google “structure Data Testing Tool” for the schema, I got the following errors:

    1. image : A value for the image field is required.
    2. priceRange : The priceRange field is recommended. Please provide a value if available.

    I traced that it is coming from the “WPCR” plugin where the following two lines of meta-tags are missing:

    <meta itemprop =”image” content=”https://example.com/wp-content/uploads/2018/05/example.png” />
    <meta itemprop=”priceRange” content=”$99-$1289″ />

    I tried by including those line in theme’s “header.php”; but that is not solving the issues. The errors are still there.

    I tested the code and find that if I nested those code in the WPCR code, the errors are gone. I can do that in the “structure Data Testing Tool” but I do not know where can I put that in the plugin in the wordpress.
    Could you please help me?
    Thanks!

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • tiwit

    (@tiwit)

    Hi Aaron,
    I traced that I could put those two meta tags
    [<meta itemprop =”image” content=”https://example.com/wp-content/uploads/2018/05/example.png” />
    <meta itemprop=”priceRange” content=”$99-$1289″ />]
    lines in the plugin file: “frontend_review_item.html”.

    But you have mentioned that any changes made there have no effects and need to edit via Plugin Settings.
    Is that “Plugin Settings” available only in Pro-version? Where can I buy the pro-version?
    Or can I do the changes in FREE version too, if yes, where?

    Thanks,

    Plugin Author Aaron Queen

    (@bompus)

    While our internal testing has shown no difference in SERP rich snippets regardless of the missing or present image field, I have implemented a non-ideal solution in the meantime by using a 1×1 transparent image for now. We’ll have to think about how to upgrade the plugin to use a provided image for business/product posts, as we can’t do too much automatic without making some assumptions on how images are used on any given site for posts to know which image is the “right” one. The topic of when rich snippets appear is always a tricky one too.. sometimes they show for a tiny site, but don’t for a larger site, and vice-versa.. there is nothing I have found to determine the magical Google sauce for their appearance.

    The same goes for the priceRange field. This data doesn’t currently exist on any of the review posts, so we can’t do anything about the past, just add the field in a future update so that site admins can utilize this field going forward.

    Version 3.2.0 has just been released with the 1×1 stop-gap solution, some other similar fixes, and performance improvements. Give it a try and let me know how it works for you 🙂

    RGOnline

    (@rgonline)

    Im using Version: 3.2.1 Lite and google is still showing an error that an image is missing

    Do i need to change the settings?

    Has this been resolved? I am trying to sort this out as well.

    Any info on how to do it would be great.

    thanks

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.