Support » Plugin: Video Embed & Thumbnail Generator » getting the ffmpeg error

  • Hi there,

    I’m trying to upload a (test)video, but i get the error:
    Media error: Format(s) not supported or source(s) not found

    To test i downloaded a vid from youtube (https://www.youtube.com/watch?v=C0DPdy98e4c) and saved it as mp4. Following your recommendation to use Handbreak i converted the vid:
    – MP4 file, web optimized
    – H.264 (x264) AAC (coreaudio)

    Add.
    – I’m using the https://wordpress.org/plugins/featured-video-plus/ to upload the video as featured video.
    – i can change the server to allow FFMPEG i think (no idea where to look yet though). But would that be needed?

    Cheers, Ed’

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author Kyle Gilman

    (@kylegilman)

    Where specifically are you seeing the error “Media error: Format(s) not supported or source(s) not found” ? It doesn’t sound like an error that my plugin would generate and it also doesn’t sound like you have FFMPEG installed, so it’s almost definitely not an FFMPEG error. I think it’s a Mediaelement (WordPress default) video player error. If you’re using Featured Video Plus, I’m not sure if you’re using my plugin for video playback. What specifically do you hope to use my plugin for? Can you post a link to a page where you’re getting that error?

    Hi Kyle,

    So i should try a different player?

    Basically I’m trying to upload movies as featured movie (1) and show them (2) on a downloads-page. With ‘Featured Video Plus (VPS)’ i can upload them as featured movie (1). Your plugin creates the proper thumbnails as far as i can see (2).

    I’ll check if i can create a post with a vid properly. Currently you need to log in. If i’m done setting up a post, would you mind taking a brief look? If so, i can pass on temp credentials to you somehow if that’s ok with you?

    Cheers, Ed’

    Plugin Author Kyle Gilman

    (@kylegilman)

    It’s possible that your password protection is causing the playback error. Try temporarily disabling it. You can email me login info at kylegilman@gmail.com but it sounds to me like you’re only using my plugin to make thumbnails and that it’s working fine.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘getting the ffmpeg error’ is closed to new replies.