WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » BuddyPress Docs » [Resolved] Getting an Error

[Resolved] Getting an Error

  • I am receiving these errors after installing BuddyPress Docs. On the doc pages and in the docs directory:

    Warning: stripos() [function.stripos]: needle is not a string or an integer in /home/content/13/7501113/html/[mysite]/wp-includes/functions.php on line 658

    Warning: stripos() [function.stripos]: needle is not a string or an integer in /home/content/13/7501113/html/[mysite]/wp-includes/functions.php on line 661

    Anyone have a fix for this.

    http://wordpress.org/extend/plugins/buddypress-docs/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • I also receive the same errors! I’m using WordPress 3.5
    How can we do?

    Thanks
    FraVit

    Do you have any other active plugins on your site? Could you try to deactivate them one by one, and see if that helps?

    thanks
    I try to understand if this is the problem.
    But I need all the plugins that i Have installed…

    This was on a fresh install. The only plugins I had was akismet and buddypress. I upgraded the server from php5.2 to php5.3 last night. When I checked it this morning I was no longer getting these errors. I don’t know if this is the reason why it started working right, but could be.

    iwalkfunny, thanks!
    It’s the problem solution!
    I upgraded to php 5.3 and now all it’s ok!

    thnks a lot and ….
    Merry Christmas and a Happy new year!!!!

    FraVit

    I had same problem with WordPress 3.5 on server with php 5.2. When downgrade WordPress to 3.4.2 the problem disappeared too.

    BuddyPress Docs 1.2.8 work fine with WordPress 3.4.2 even with php 5.2!

    http://meet.indirakrishna.in/docs/create-and-manage-a-new-group-for-class-mates/

    I am getting a stripos error in docs

    Warning: stripos() [function.stripos]: needle is not a string or an integer in /home/sitename/public_html/mysubdomain/wp-includes/functions.php on line 658

    Warning: stripos() [function.stripos]: needle is not a string or an integer in /home/sitename/public_html/mysubdomain/wp-includes/functions.php on line 661

    Can any one help me with this ? I have tried in many forums but I did not find a resolving answer.

    WP Version 3.5
    LINUX HOSTING PHP VERSION 5.2.17

    The user above reported that upgrading to PHP 5.3 solved the issue. Could you try to do the upgrade on your server?

    For me upgrade my server is very complicated.
    Is it possible to add support PHP 5.2?

    @roman Could you ask your hosting provider to do the upgrade?

    As you can see here, WordPress requires PHP version 5.2.4 or greater:
    http://wordpress.org/about/requirements/

    Hi Jeremy.
    Thanks for your quick respond.

    I have got PHP 5.2.17 it the last version of PHP 5.2 generation.
    I have never have issue with any plugin related with PHP version before.

    I upgraded to WordPress 5.3 and the new Buddy Press Docs1.29 cleared my cache and still I’m getting the following two errors on Buddy Press docs page:

    Warning: stripos() [function.stripos]: needle is not a string or an integer in /home/content/03/8920103/html/admin/wp-includes/functions.php on line 658

    Warning: stripos() [function.stripos]: needle is not a string or an integer in /home/content/03/8920103/html/admin/wp-includes/functions.php on line 661

    At first, my saved documents do not appear in BP docs, after refreshing the screen I get the docs but the warning messages appear above the docs.

    Hello all!

    Apparently $uri is coming to NULL and is thus sent the warning message.

    For those who have PHP version 5.2 can try this alternative for now in / public_html / wp-includes / functions.php:
    Go to the line 658 and enter the following code

    if (gettype ($uri) == “NULL”)
                $uri = “”;

    The end result will be as follows:

    /* code added */
    if (gettype ($uri) == “NULL”)
                $uri = “”;

    /* end code added */

    if (0 === stripos (‘http://’, $ uri)) {
    $ protocol = ‘http://’;
    $ uri = substr ($ uri, 7);
    } elseif (0 === stripos (‘https://’, $ uri)) {
    $ protocol = ‘https://’;
    $ uri = substr ($ uri, 8);
    } else {
    $ protocol =”;
    }
    .
    .
    .

    I think that helps for now.

    I hope to have cooperated.

    cheers to all

    Thanks very much @mclmarcos …Your code added at line 658 solved the problem for me!

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 19 total)
  • The topic ‘[Resolved] Getting an Error’ is closed to new replies.
Skip to toolbar