WordPress.org

Support

Support » Plugins and Hacks » NextGEN Gallery - WordPress Gallery Plugin » [Resolved] gallery won't load until page refreshed

[Resolved] gallery won't load until page refreshed

  • jenerik

    @jenerik

    WP v. 3.4.2, Nextgen Gallery v. 1.9.7
    question regarding why gallery won’t load until the page has been refreshed. In other words, I have a NGG on the Home page of my site, and either the gallery is very slow to load or wont load until the page has been refreshed. I didn’t seem to have this problem with the previous version of NGG; 1.9.6. Should I downgrade, if so, how do i go about that.
    Also, I am running Vista OS, loading issue occurs on IE9, Chrome & Safari; ok on Opera & Firefox, just a little slow.

    http://wordpress.org/extend/plugins/nextgen-gallery/

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • smigliorato

    @smigliorato

    Would it be possible to get a link to your site?

    I would be happy to investigate, but it’s hard when I’m working blind.

    This doesn’t sound like anything I have encountered previously.

    Any other information you could provide would be helpful:

    WordPress up to date?
    NextGEN up to date?

    (please confirm the following, with your server host tech) :
    MySQL up to date (5.2.4)?
    PHP up to date (5.0)?
    The mod_rewrite Apache module activated?
    PHP Safe Mode OFF?

    and if you’re willing to share:
    Who are you hosted with?
    What theme are you running?
    Which plugins do you have installed and activated?

    Does this error still occur if you switch your theme to the WP default, and deactivate all plugins except NextGEN Gallery? (*be sure to clear your browser cache and reload your site after deactivating)

    jenerik

    @jenerik

    thans for you help, the issue has been fixed with the latest update (thankfully), as I’m new to WP, and working on my company’s website, i was afraid to make any changes to the theme
    our site address is http://www.majesticindustries.com

    jenerik

    @jenerik

    nope i’m wrong, it’s still an issue

    smigliorato

    @smigliorato

    Are you referring to the slideshow not loading?

    Your home link points to:

    rack02.majesticindustries.com

    In addition, the images are loaded from that subdomain.

    Since the images are loaded via an XmlHttpRequest, they are subject to the same origin policy.

    In plain english, when accessing the site at http://www.majesticindustries.com, you aren’t allowed to dynamically load things from any other domain (or subdomain).

    There are ways around this, but the best solution in your case is to make sure the site is loaded from the same domain. http://www.majesticindustries.com would probably be the logical choice. At this point, most all of the links point to rack02.majesticindustries.com.

    It works when you click the home link to refresh the page because it takes you to rack02.majesticindustries.com, which avoids the problem.

    What exactly is the purpose of the rack02 subdomain?

    jenerik

    @jenerik

    oh, that makes perfect sense! I will make my network admin aware of the issue. rack02 was created as a back up due to the recent wordpress upgrade, and is now the main production server.
    thanks so much for your input!!!!
    it was making me absolutely crazy!

Viewing 5 replies - 1 through 5 (of 5 total)
  • The topic ‘[Resolved] gallery won't load until page refreshed’ is closed to new replies.
Skip to toolbar