Support » Plugin: WordPress Gallery Plugin - NextGEN Gallery » Gallery Slideshow Not Working

  • My gallery slideshow plugin doesn’t seem to be working correctly. When I go to click onto a image, instead of coming up in a frame slideshow window with navigation buttons etc, it instead comes up as just the sole image. No slideshow with navigating buttons. And I have to click the ‘back’ arrow on my browser to get back to the page.

    Is there an update going on or is the problem with my site?

    https://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Still waiting on a answer, a response would be most helpful!

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @jonelp – There could be a plugin conflict going on here or at least it should be ruled out. Have you tried deactivating all of your plugins, clearing your browser cache (and site caches if you are using a caching plugin), then reactivating the NextGEN plugin?

    If this fixes the problem then it was likely one of the deactivated plugins that was causing an issue. Now, retrace your steps activating each plugin and re-checking to see if the problem returns. If it does then that last activated plugin was probably the one. Keep reactivating and in most cases it is also best to keep checking after each plugin, sometimes there may be more than one plugin on a site that will create an issue. If you do find one (or more) plugins causing this problem we would greatly appreciate your feedback on them so the developers may address them as soon as they can.

    Also to note, in rare cases it may be the theme itself that is causing a conflict so while you have just the NextGEN plugin activated you might consider temporarily switching to one of the default WordPress Twenty series themes and see if this corrects the issue as well.

    If the problem still persists after all of this we would still want to know, even more so, as we will still want to sort out the issue and may need additional details.

    Thanks!

    – Cais.

    Well besides the ‘NextGEN Gallery by Photocrati’ plugin, there’s also the
    – ‘NextGEN Gallery Optimizer’ plugin
    – ‘Photoswipe for NextGEN Gallery’ plugin

    I’ve tried deactivating these but that doesn’t seem to solve the issue that simply. (Please bare in mind that this website I’m dealing with is something I’ve taken over from someone else, so I’m unaware of how majority of the already install plugins ‘fully’ work etc).

    Could the issue be within NG’s gallery settings somewhere? It’s like the Lightbox js. is gone (that or I can’t locate it to switch it on).

    All I’d like to do really is get the lightbox function of NG working again. But I’m still struggling how to sort it.

    I really do appreciate your help so far. If perhaps you (or anyone else) have any more suggestions, I’m all ears! Thanks.

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @jonelp – When you are checking for plugin conflicts, you should be deactivating *all* plugins not just those that appear to be related to NextGEN Gallery. Is it the case that you only have the three plugins installed and active on your site?

    – Cais.

    Hey,

    No there’s a lot more plugins involved. It’s just that the site is currently live and I don’t want to cause disruption (particularly during working hours).

    Will have to try this in a few hours time when business hours are done for the day…

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @jonelp – Unfortunately it is one of the better methods for troubleshooting to deactivate *all* plugins (including NextGEN Gallery).

    Let us know how you fare when you have the time to test this out.

    Thanks!

    – Cais.

    @photocrati, the Slideshow is not showing images at my website – wills4women.com.au , I tried everythng to fix it but not sure whats going wrong , Can you help ?

    Plugin Author photocrati

    (@photocrati)

    @navigator81 – Please start your own topic so we can try to help you with your specific issue on your specific site.

    See http://codex.wordpress.org/Forum_Welcome#Where_To_Post

    Thanks!

    – Cais.

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Gallery Slideshow Not Working’ is closed to new replies.