Support » Plugin: WP Featherlight - A Simple jQuery Lightbox » Gallery not working correctly

  • Hello,
    I have problem with WP Featherlight plugin. After upgrade to newest wordpress (5.4.1) and WP Featherlight (1.3.3), gallery not working correctly.
    I made test serwer with clear wordpress + Elementor + some photos and WP Featherlight plugin. Unfortunatelly it working bad.

    When you click the photo, it opens twice, two X characters appear and the background is light gray, transparent. After clicking the next (or prev) sign the next photo opens, the background is clear, transparent, but you cannot see the next and prev signs.
    The gallery works well only when you click the first photo in the gallery. It opens one at a time, the background is dark gray (not light gray) and transparent and the prev and next buttons are visible all the time.
    Sorry, my english is not good, please see video (without sound).
    https://youtu.be/ofIbMHkI6M0 (video not public)

    Best Regards,
    Rafal

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • Plugin Author Cipher

    (@cipherdevgroup)

    Hi @korometo,

    I think the problem you’re having is that you have WP Featherlight activated and you’re using the lightbox in Elementor as well. https://docs.elementor.com/article/217-lightbox

    If you disable the lightbox in Elementor, or deactivate WP Featherlight, you will only have one lightbox appear.

    Let us know if you have any questions.

    I think the problem you’re having is that you have WP Featherlight activated and you’re using the lightbox in Elementor as well.

    If it were as you write, then the gallery would not work when you click the first photo in the gallery. (And only then it works properly, as I showed in the video.) In addition, the gallery lightbox is turned off. (See video)

    I can’t disable Lightbox Globally because I use on other pages.

    The gallery on my site (not test serwer) worked correctly over a year. Unfortunately, I did not notice when the problem occurred. (After updating WordPress, Elementor, or WP Featherlight ??)

    Plugin Author Cipher

    (@cipherdevgroup)

    Hi @korometo,

    We tested the setup locally and it appears as though even if you disable the lightbox in the gallery, Elementor may still initiate its own lightbox.

    If you disable it globally, then everything works as expected.

    Yes, on test setup I can disable it globally, but unfortunately on “live page” not. I need lightbox on my page.

    Something must have changed after upgrades because I didn’t make changes on the site itself.

    So why does the gallery work correctly (with the globally lightbox turned on) when you click the first photo in the gallery? The gallery always works correctly when the first photo is clicked.

    Plugin Author Cipher

    (@cipherdevgroup)

    Hi @korometo,

    Even if you deactivate WP Featherlight, the lightbox in Elementor still fires even if it’s turned off in the gallery. This means the issue isn’t with the WP Featherlight plugin, but with Elementor. You can see the issue happening on this development site with WP Featherlight not installed. You’ll see the lightbox open on some of the images, even though they shouldn’t.

    We’ve created a support ticket with Elementor. You should reply or subscribe to that ticket in order to follow along with the progress.

    Unfortunately, the situation remains the same all the time. 🙁

Viewing 6 replies - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.