Support » Theme: Affinity » Front-page panels do not switch to 2nd language

  • Hi there!

    I’ve set a static front page with some “panels” of content (which are also pages). I’m using Polylang and I’ve created pages with the second language translations (2 languages: Italian and Spanish). When I switch from the first language to the second one, panels in the front pages are not translated. The static page content change correctly, the panels’ content does not. It seems like panels are “valid” only for one language.

    Is it possible that Affinity Theme isn’t 100% multilingual? Or there any possibility to have panels in static front pages shown in the corresponding language?

    I’d really appreciate any help, because I can’t really find a solution 🙁

    Thanks so much for your help!

    • This topic was modified 7 months, 4 weeks ago by theisland.
Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • Hi there,

    I don’t know how the Polylang plugin works and I wasn’t able to fully test it out as it is quite complex. Can you share a link to your site so I can have a look and help you troubleshoot this?

    Hello!

    Thanks so much for you reply 🙂
    Here is the link: http://theislandandyou.com The main language is Spanish, the second one Italian. The problem is with the theme options in the wp-admin/customize. I can add some panels to the front-page, but it let me choose just one language, not both.
    So if I set the panels in Spanish, it will work perfectly for the Spanish site while the Italian one will show panels in Spanish and the rest of content in Italian.
    If I set the panels in Italian, it will work perfectly for the Italian site while the Spanish one will show panels in Italian and the rest of content in Spanish.

    I’ve no idea if I’m doing something wrong, if I need to upgrade Polylang or call an exorcist 😢

    Any suggestion will be more than welcome! Thank you very much for helping me!
    Cheers

    The site at http://theislandandyou.com/ is not live yet so we can’t view it. I’d suggest talking to Polylang if making the site live isn’t possible at the moment.

    I put it online, you should be able to see it now. Thanks so much!

    I had a look and couldn’t find out why this is happening. I suggest reaching out to Polylang for more help or use another translation plugin.

    Thank you, Fotis!
    So you’re telling me that it depends from Polylang, isn’t it? It is not a theme issue or something wrong in the way I organised my webpage?

    In order to have support from Polylang I need an upgrade version, not a free one. Is that correct?

    Thanks again for your help!

    So you’re telling me that it depends from Polylang, isn’t it? It is not a theme issue

    It might be a combination of the two, but altering a theme to make it compatible with a specific plugin is a task better handled by a professional web designer.

    In order to have support from Polylang I need an upgrade version, not a free one. Is that correct?

    You can post in Polylang’s official support forum:

    https://wordpress.org/support/plugin/polylang/

    I’ve managed to fix it. Thank you!

    Hi @theisland,
    I am having the same issue as you are describing.

    I am very curious how you solved it. Can you please help? 🙂

    Thanks!
    Niklas

    Hi, @theisland and @enikbra
    Same trouble here with the front page panels ! They are not translated (even though translated panels (=pages backend) exist and are linked), I’d like to know how you solved this ?

    Thank you !

    Hi,
    I gave up 🙂
    I switched to Twenty Nineteen theme instead. It offers a similar front page with panels (that do translate correctly). With some add-ons it is very customizable. The Affinity theme does not seem to be updated/supported anymore.

    Good luck!
    Niklas

    Ok @enikbra, I’ll wait a little to see if someone has an solution before changing theme !
    Thank you for your reply !

Viewing 12 replies - 1 through 12 (of 12 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.