Support » Plugin: Ninja Forms - The Easy and Powerful Forms Builder » Forms stopped displaying

  • Resolved allenjaym

    (@allenjaym)


    Hi, all Ninja Forms suddenly stopped displaying. They were working fine before today. Have been frantically disabling plug-ins, with no luck.

    Similar to this poster, forms appear in preview but not on a live page. All I see is a pulsating circle.

    Using WordPress 2015 theme. Sample problem page: http://historychecked.com/contact/

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • allenjaym

    (@allenjaym)

    After looking at the console, I think my problem is related to the one described here.

    I am also seeing “Unexpected token <” error at the line:
    var formDisplay = 1;</p><p>

    Plugin Author krmoorhouse

    (@krmoorhouse)

    Hey,

    This is a result of minification, which isn’t being applied by our plugin, but it is affecting the way it renders. We should have pushed out a patch to bypass it happening some time ago. Can you ensure that you’re using the latest version of Ninja Forms and confirm that the problem has been resolved? If not, we’ll need to look into it further.

    -KR

    Thanks for the reply. I had to revert back to Ninja Forms 2.9 to get things working again. I’ll try to replicate the problem on another site when I can.

    Before I reverted, I was using Ninja Forms 3.1.2

    There has been some activity on the post I referenced above:
    https://wordpress.org/support/topic/form-not-rendered-nf-js-broken-by-html-tags-unexpected-token/

    And Ninja Forms emailed me with: “There are plugins and themes which improperly use WordPress’ autop and can cause issues”

    Thanks again!

    Plugin Author krmoorhouse

    (@krmoorhouse)

    Hey,

    At the end of the day, improper use of autop is what causes the issue. However, we’ve tried to ensure that our plugin prevents that from breaking it.

    -KR

    Thanks. Just trying to connect all the threads here. More soon.

    Enis

    (@enistrevisi)

    Hi, @krmoorhouse and @allenjaym 🙂

    I’m the OP of the thread referenced.
    I confirm that I’m using the latest version of NF and I have the very same problem mentioned here.

    I suggested to either externalise that js or to put it all in a single line—i.e. minify it.

    Is any of those a viable solution?

    • This reply was modified 6 months, 4 weeks ago by  Enis.
    Plugin Author Kyle B. Johnson

    (@kbjohnson90)

    @enistrevisi those lines should probably be externalized, or localized differently. We are looking into addressing the issue.

    Enis

    (@enistrevisi)

    @kbjohnson90, I look forward to it. Thanks for the heads up.

    Do you approximately know when you are going to fix it?

    Enis

    (@enistrevisi)

    @kbjohnson90, why not minifying them?

    I think that would be the best solution for a number of reasons:

    • it would eliminate the problem at its root
    • it would reduce the output size, improving the overall performance
    • it can be easily implemented
    Enis

    (@enistrevisi)

    I’ve just filed a pull request in your github, where I minified the offending js.

    https://github.com/wpninjas/ninja-forms/pull/2787

    That edit solved the issue.

    Your call.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • The topic ‘Forms stopped displaying’ is closed to new replies.