• Resolved mcracco

    (@mcracco)


    I have a very simple login form with just username and password fields. On frontend it displays as expected with just username and password. However, if I do a Live Preview in the Form Builder I see:

    Thumbnail
    Username
    Your Account
    Logout

    Where is this coming from? I have only a single login form and that’s not what it looks like.

    What is displaying in Live Preview is what shows on site post login and is more or less correct but the main issue is I want to remove the ‘Your Account’ link as this is a locked down login with no editing allowed.

    Thanks.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Plugin Support Ultimate Member Support

    (@ultimatemembersupport)

    Hi @mcracco,

    Can you please attach the screenshots of this issue so we can better understand what fields are you referring to?

    Regards.

    Thread Starter mcracco

    (@mcracco)

    Form and preview of form:
    SS1
    SS2

    Frontend:
    SS3

    Once logged in clicking Members (UM shorcode) gets mystery form:
    SS4

    • This reply was modified 3 years ago by mcracco.
    • This reply was modified 3 years ago by mcracco.
    • This reply was modified 3 years ago by mcracco.
    • This reply was modified 3 years ago by mcracco.
    • This reply was modified 3 years ago by mcracco.
    Plugin Contributor champsupertramp

    (@champsupertramp)

    Hi @mcracco

    Thanks for letting us know.

    This has been fixed and will be pushed on the next release.

    Ref: https://github.com/ultimatemember/ultimatemember/commits/master

    Regards,

    Thread Starter mcracco

    (@mcracco)

    Thanks, I updated the 3 files which did fix the preview problem but apparently that is not the root cause of my issue.

    I have a menu item ‘Members’ which points to a page with shortcode [ultimatemember form_id=3267]. Click Members, get login form, login, go to page with logged in user choices. All good.

    If I click on Members again I get what looks like a profile page (SS4 above). This is not what I expect or want. I would think the logic should be; user is authenticated so send to default page for authenticated users. What am I doing wrong?

    Thanks for any help.

    Plugin Contributor champsupertramp

    (@champsupertramp)

    Hi @mcracco

    You should redirect the user to the /user/ or profile page after logging in. You can set the Login redirection in WP Admin > Ultimate Member > User Roles > Edit a Role > See “Login Options”.

    Regards,

    Thread Starter mcracco

    (@mcracco)

    I can do that but the original question remains; where is this Profile Page coming from? I have no “profile page” and there is only one form (Login). Again this is SS4 above.

    Plugin Contributor champsupertramp

    (@champsupertramp)

    Hi @mcracco

    UM generates pages and one of them is a profile page with slug /user/. It has a shortcode to display the Profile Form.

    Could you please check the /user/ page?

    Regards,

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Form Not As Expected’ is closed to new replies.