Support » Plugin: Smart Forms - Calculated Fields, Form Builder, Easy To Use » Form disappeared with latest 2.6.7 update

  • Resolved lawriem1

    (@lawriem1)


    Hi
    Just installed the latest 2.6.7 update and my forms have disappeared.
    Just noticed that the last version was 0.9.1. Why has the version number jumped to 2.6.7?
    Hope you can help.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 28 total)
  • Plugin Author EDGARROJAS

    (@edgarrojas)

    Hello!

    Actually the last version was 2.6.6, before that was 2.6.5 and so on, there have been several releases after 0.9.1.

    A few things need to be checked:

    1.- Please temporarily disable all the other plugins and try again, if the form shows up after disabling a plugin most likely the plugin that you disabled is caching the page (this generally is done by security/cache plugins), if this is the case please clear the cache of that plugin.

    2.- Please clear your temporary internet files, maybe your browser for some reason is still using a previous version.

    3.- If you are using a service like cloudflare please clear or temporarily disable its cache.

    Hope this helps but if it doesn’t please let me know!

    OK but in the advanced view on the Smart Forms plugin page the available previous versions start with 0.9.1
    I have discovered that if I deactivate Page Builder by Siteorigin the form reappears. Unfortunately I need Page Builder and it always worked in the past so hope you can help.

    As a workaround could you make available the last version of Smart Forms?
    Thanks

    Plugin Author EDGARROJAS

    (@edgarrojas)

    Hello, that part only indicate the latest tag, right now i am not using tags wo that is why it shows 0.9.1.

    So if you disable the page builder everything works? don’t you have a cache/security/optimization plugin or something (those generally have a cache that have to be refreshed after an update)? I just tried with page builder by siteorigin in my test environment and the form loaded fine so maybe another plugin is causing the issue?.

    Plugin Author EDGARROJAS

    (@edgarrojas)

    Hello!

    Looks like your site has a plugin called cache autoptimize. Could you try to disable it temporarily and try again please?

    pro-tip; you can disable Autoptimize on a per-request basis by adding ?ao_noptimize=1 to the URL.

    if the problem is not there at that point, some autoptimize (re-)configuration might be needed to fix this. there’s more info in the troubleshooting tips and info on exclusions in the AO FAQ.

    hope this helps debugging,
    frank (ao dev)

    Hi
    I have disabled all the plugins and reactivated them one at a time.
    It is the Yoast SEO plugin which is incompatible.

    So I have deactivated Yoast and as you can see Smart Forms is working again

    Plugin Author EDGARROJAS

    (@edgarrojas)

    Weird, i just tested and again it worked for me with yoast installed =S. If you activate it does the form disappears again?

    Yes. If I reactivate Yoast the form disappears.
    Have you Yoast version 7.4.2?

    Plugin Author EDGARROJAS

    (@edgarrojas)

    Yup, i just installed it and tested which worked fine for me =S, do you have the yoast premium or free (i tested with the free version).

    free version
    Is it possible that it is a combination of 2 or more plugins which cause the problem?

    Plugin Author EDGARROJAS

    (@edgarrojas)

    Mmm it could, could you enable the plugin for a few minutes? I want to do a quick test.

    OK Yoast enabled

    Plugin Author EDGARROJAS

    (@edgarrojas)

    Thanks, now could you keep the yoast seo enabled and disable the autoptimize plugin temporally please?

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 28 total)
  • The topic ‘Form disappeared with latest 2.6.7 update’ is closed to new replies.