Support » Theme: Sydney » Footer and footer widget area issues

  • Resolved Lars.Lemming

    (@larslemming)


    I feel that the distance between the footer widget area and the actual footer is quite high, as is the distance between the “headline” and the actual text in footer widget 1 and footer widget 2.
    To understand batter, have a look at this:
    https://drive.google.com/file/d/1TIw0sNFZP3s6jBXjDKJKmISRFdL6go9H/view?usp=sharing
    I would also love to be able to align the text in the footer widget 1 with the text in the actual footer!
    Is it possible to reduce these distances – perhaps with php or css scripting?

    • This topic was modified 1 month, 2 weeks ago by Lars.Lemming.
    • This topic was modified 1 month, 2 weeks ago by Lars.Lemming.
Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Hello there,

    Try adding this CSS code to Appearance > Customize > Additional CSS from dashboard.

    
    #sidebar-footer.footer-widgets {
      padding-bottom: 0;
    }
    
    #sidebar-footer.footer-widgets .widget-title {
      padding-bottom: 10px;
    }
    
    .site-info p {
      margin-bottom: 0;
    }
    

    Regards,
    Kharis

    Thank you Kharis Sulistiyono, With a small adjustment (#sidebar-footer.footer-widgets .widget-title {
    padding-bottom: 5px;
    }), this solved the issue between the “headline” and the actual text, but unfortunately not the two issues between the footer widgets and the actual footer and the issue between the actual footer text (the copyright text) and the bottom of the footer/page!
    So – in the hope of getting further help – this is why I have not closed this post!

    Hello there,

    Try this code:

    
    #sidebar-footer.footer-widgets {
      padding-bottom: 0 !important;
    }
    
    #sidebar-footer.footer-widgets .widget-title {
      padding-bottom: 10px;
    }
    
    .site-info p {
      margin-bottom: 0 !important;
    }
    

    If this still doesn’t make any difference, please share a link to your site. I would like to inspect if there’s something blocking the code. Perhaps we should use different code.

    Regards,
    Kharis

    This solves my issues – thank you Kharis

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.