Support » Plugin: OMGF | Host Google Fonts Locally » Fonts don’t work after a while

  • Resolved thedermdetective

    (@thedermdetective)


    Hi there,

    I noticed today that the fonts I’m using in OMGF don’t seem to load anymore on my website. I tried removing the font files, redownloading them, and generating the style sheet, after which it loaded on the page, however, I visited the page later today and it didn’t work anymore (showing system default fonts again).

    I tried this twice and also tried uninstalling the plugin, deleting settings, and reinstalling it. Same effect. Not sure if this issue is related to a plugin update or anything as I noticed the UI has changed a bit in the settings menu.

    Thanks for your help!

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Plugin Author Daan van den Bergh

    (@daanvandenbergh)

    Hi,

    Which caching plugin do you use? Some caching plugins empty the entire ‘cache’-folder, instead of just their own cache.

    What you could do to fix this, is move the fonts to another folder (outside the cache-folder) using the ‘Save fonts to…’ option in Advanced Settings.

    Thread Starter thedermdetective

    (@thedermdetective)

    Thanks, I’ll give that a try! I am using WP Rocket for caching. My host, SiteGround, also does server-level caching.

    Plugin Author Daan van den Bergh

    (@daanvandenbergh)

    I don’t think server level caching has any impact on it. If I’m honest, I’m not sure if WP Rocket empties the entire cache folder. I have lots of users, using WP Rocket. Can’t remember any of them having this issue.

    But, keep me posted!

    Thread Starter thedermdetective

    (@thedermdetective)

    Hi Daan, just checked again today and the fonts are working fine. Seems like that did the trick, thanks!

    Plugin Author Daan van den Bergh

    (@daanvandenbergh)

    Oh, that’s good to know! Thanks for reporting back! 🙂 Happy it’s resolved.

    wesleydevries95

    (@wesleydevries95)

    Hoi Daan,

    I got exactly the same error using WP Super Cache. I will try this now, perhaps it’s an idea to make an option in the software where you can save it automatically to a new folder. Like: “If you are having issues with your fonts not being loaded correctly anymore after a few days, it’s most likely a caching error. You should move your fonts to this directory [insert]. Click here if you would like to change the location. And then it saves it automatically in a different folder.”

    Plugin Author Daan van den Bergh

    (@daanvandenbergh)

    You’re right. I could detect if that plugin is active and throw a warning.

    I’ll add this in the next release!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • The topic ‘Fonts don’t work after a while’ is closed to new replies.