WordPress.org

Forums

Fly out menus and plugin tabs not functioning (5 posts)

  1. blairw
    Member
    Posted 2 years ago #

    I did a brand new install yesterday and I noticed the screen options and help tabs didn't work. Then none of the fly out menus worked. The formatting tools didn't show and drag and drop wasn't functioning. Upon installing a few plugins I noticed all there tabs and activation buttons also failed to work.

    Has anyone had this experience at all and if so how did you fix it?

  2. blairw
    Member
    Posted 2 years ago #

    Well forget it. After writing the above question the install began functioning, although it's sporadic and sometimes requires multiple refreshes of the browser. Nothing like pulling your hair out for 12 hours and everything magically starts to work again for no reason at all.

  3. blairw
    Member
    Posted 2 years ago #

    I just noticed it's been a full 24 hours (on the dot) since the install went up. I've had this problem before with installs but never really spent much time on it as I usually came back after 48 hours to begin the theme layout. I wonder if it has something to do with the server?
    Thoughts anyone?

  4. esmi
    Forum Moderator
    Posted 2 years ago #

    That sounds like a possible server issue to me. On some hosting environments, aggressive settings for the "mod_pagespeed" addon can break the javascript code and cause scripts to not be able to function. This can cause many problems, such as widgets not working, menus not being draggable, the customizer not working, or the media screens not being available.

    To fix the issue, you will need to disable mod_pagespeed, or adjust its settings to not take effect in the wp-admin directories. You may need to ask your hosting service for help on how to do this.

  5. blairw
    Member
    Posted 2 years ago #

    This definitely helps me out. Thank you for the info.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Topic