Support » Installing WordPress » first login problems

  • hey guys (& gals?)
    noob question:
    i installed wp 1.5, everything went fine until i had to log in via /wp-login.php. I just timed out everytime i entered my login infos (admin+said password). It didn’t somehow loop back to the login page, like described in the posts about “the bug”. I did everything it says on Login_trouble in the codex (reseting password, clearing cache and cookies etc) but nothing did the trick.

    the error message i get in firefox: “The operation timed out when attemping to contact fs1.unet.unvie.ac.at”
    it doesn’t work in IE either (i’d been surprised… *g*)

    i read through the documentation of my server (we get 200 mb for free on my university) it says i have to put php files in the “php”-subdirectory of my public_html. Also, it says i can’t alter permissions for files (chmod). maybe that’s the cause, but I’m not sure.

    I hope you can help me

    greetz from austria!

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • fs1.unet.unvie.ac.at is not a valid domain name, or so says the firefox. Take this problem to the webmaster/network admin and he/she should be able to fix it sooner than any of us can open a bottle 🙂

    ok i did that and that’s what i got back: (i’m trying to translate from german 🙂
    “The problemis, that there is a false reference to a css-file in this script (i think he refers to wp-login.php?), and therefor the server waits forever to load this style sheet.

    bloginfo(‘wpurl’); delivers a false output (because of our setup the script is physicaly on fs1.unet.univie.ac.at, the webserver runs on http://www.unet.univie.ac.at)

    If you correct this script, it should run flawlessly.”

    ooookay, i don’t understand a single word. i tried to substitute all the relative adresses in wp-login.php with absolute ones to get rid of the fs1.unet.unvie.ac.at, but this produced even more errors.

    i don’t know PHP btw, so if anyone could help me, i’d be more than grateful

    –lorenz

    ok figured it out on my own
    you have to change the url in the wp_options in the phpmyadmin screen.
    well ok, thanks a bunch anyway

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • The topic ‘first login problems’ is closed to new replies.