Support » Plugin: WP Business Intelligence Lite » Fatal error when trying to Activate

  • Resolved neiljw

    (@neiljw)


    I have just updated the WP Business Intelligence Lite plugin from the WordPress website. It appears to load ok, but when I try to activate it I get “Plugin could not be activated because it triggered a fatal error.”

    I am running WordPress 4.9.5–en_GB . I cannot roll back to the old version of WP Business Intelligence Lite as I usually update from the WordPress website directly.

    Any help would be appreciated.

    Neil

Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • Hi Neil,

    Sorry to hear about that. Can you paste the full error info.

    Kenton

    hi @neiljw,

    for easy downgrade you can use https://wordpress.org/plugins/wp-rollback/

    Best, Daniel

    Thread Starter neiljw

    (@neiljw)

    Hi Kenton

    That is the full error message.

    Neil

    Thread Starter neiljw

    (@neiljw)

    Hi Daniel

    I am self hosted, not on wordpress.org.

    Thanks

    Neil

    Please update to the newest version (3.0.2). This issue should be fixed. Please let me know if you have any other issues.

    miquelpontes

    (@miquelpontesgmailcom)

    Hi Kenton, website OPK (https://opistobranquis.info/en) running on WordPress 4.9.5
    I have encountered the same fatal error when activating version 3.0.1.
    I tried to delete wpbi_ prefixed tables, uninstall the 3.0.1 plugin and installing 3.0.1 anew, but the fatal error persisted.
    I deleted all this again, then restored version 1.6.7 from a backup, then it was worse, it rendered a error 500 and avoided me entering the admin site. Renaming the wp_business_intelligence plugin folder restored the admin site.
    Deleted everything (wpbi tables and plugin folder) again, installing the 3.0.2 plugin anew and I cannot activate because of “fatal error”, again.
    Your plugin is extremely useful, but I don’t know how to restore its former funcionality. You demmand for further error information, but which log do you need to know what’s happening here? Alternatively, is there a tool to completely clear all WPBI tables and configurations to retry a new installation as if it was never previously installed? Perhaps that would solve the problem. Thank you very much.

    Hi,

    Sorry to hear about this issue I would have expected removing all the old tables would have fixed the issue.

    The PHP error logs on what I need. Sometimes these will be included in the apache logs but it depends on your setup. Alternatively, you can enable debugging see: https://codex.wordpress.org/Debugging_in_WordPress and send me errors from there.

    If you’d like, you can email me wpbi.support@wpbusinessintelligence.com and we can setup a call and work through this.

    Hi,
    tried to update today to 3.0.2 and still got the error:

    Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[HY000]: General error: 1293 Incorrect table definition; there can be only one TIMESTAMP column with CURRENT_TIMESTAMP in DEFAULT or ON UPDATE clause in /var/www/XYZ/httpdocs/wp-content/plugins/wp-business-intelligence-lite/vendor/robmorgan/phinx/src/Phinx/Db/Adapter/PdoAdapter.php:134 Stack trace: #0 /var/www/XYZ/httpdocs/wp-content/plugins/wp-business-intelligence-lite/vendor/robmorgan/phinx/src/Phinx/Db/Adapter/PdoAdapter.php(134): PDO->exec('CREATE TABLEi…’) #1 /var/www/XYZ/httpdocs/wp-content/plugins/wp-business-intelligence-lite/vendor/robmorgan/phinx/src/Phinx/Db/Adapter/MysqlAdapter.php(294): Phinx\Db\Adapter\PdoAdapter->execute(‘CREATE TABLEi...') #2 /var/www/XYZ/httpdocs/wp-content/plugins/wp-business-intelligence-lite/vendor/robmorgan/phinx/src/Phinx/Db/Adapter/AdapterWrapper.php(351): Phinx\Db\Adapter\MysqlAdapter->createTable(Object(Phinx\Db\Table)) #3 /var/www/XYZ/httpdo in /var/www/XYZ/httpdocs/wp-content/plugins/wp-business-intelligence-lite/vendor/robmorgan/phinx/src/Phinx/Db/Adapter/PdoAdapter.php on line 134

    I’m on a subsite of a multisite (PHP 7.1.x).

    Best, Daniel

    • This reply was modified 4 years, 9 months ago by Daniel.
Viewing 8 replies - 1 through 8 (of 8 total)
  • The topic ‘Fatal error when trying to Activate’ is closed to new replies.