WordPress.org

Forums

Vertigo
Fatal error in posts since WordPress update (6 posts)

  1. 13spinelli
    Member
    Posted 1 year ago #

    Fatal error: Call to undefined function get_the_post_format_url() in [[my directory....]] killingwilliamsburg.com/wp-content/themes/vertigo/content-link.php on line 6

    Basically the full posts page doesn't load, so there's no way to navigate to other posts.

    Hostgator says that the new wordpress is incompatible with the theme. I reached the designer who said the theme was created by wordpress and he wasn't involved. So -- wordpress made the theme but the new version of wordpress isn't compatible with it?

    Moderator on theme/template board told me to post here.

    Any direction on fixing this bug?

    The fatal error is here: http://killingwilliamsburg.com/news/

  2. Hi there, did you manage to get this sorted out? I'm seeing the page load normally here, and I'm not seeing any errors:

    http://killingwilliamsburg.com/news/

    I also installed Vertigo on my test site, created a post with the Link post format - which uses the file content-link.php - but I don't see any errors on the blog page or anywhere else, with debugging turned on in wp-config.

    Have you made any modifications to the file content-link.php by any chance? If so, could you try restoring the original version of the file to see if that solves it?

  3. 13spinelli
    Member
    Posted 1 year ago #

    This did NOT get sorted out as I got no responses here. I had NOT made any changes to content-link before this problem began.

    I spoke with a developer who told me that there needs to be an update from the theme creator. The reason you don't see an error now is because I hired someone to tinker.

    My devol said:

    """that line that was causing issue called
    get_the_post_format_url() which has been deprecated by WordPress (i.e. it's not supposed to be used anymore). So I tried to change it to the new one get_content_url() and it just wouldn't show anything with that.
    SO, I commented the line out and then everything worked. But that's not the best solution - if you use the "Link" option for another page and don't provide a link, it might cause issues."""

    """It's a flaw in the theme - the script file that calls the "link" option. The creator should have addressed it for you and should push a new version of the theme forward.""""

    Will there be any updates to this theme?

    anyone?

  4. Thanks for the update.

    I searched the entire theme for any instances of the function

    get_the_post_format_url()

    but found no references anywhere in the theme.

    Here is the content of content-link.php - you can have a look:

    http://pastebin.com/FUktpqAq

    Would you mind pasting into a Pastebin a copy of your content-link.php and link it here so I can compare the two? Thanks.

  5. 13spinelli
    Member
    Posted 1 year ago #

    I'm sorry to say much of what you're asking is over my head. I don't know how to copy my php to a pastebin.

    But I'm beginning to think that the issue may have been created when I tried to add an "automated add link to facebook" plug in last month, which never worked properly, and which I finally deleted. Is this possible?

    But if that's the case -- I completely re-installed the theme when this issue began. So I don't understand why that wouldn't have fixed it.

  6. I don't know how to copy my php to a pastebin.

    You'd open the content-link.php file in a plain-text editor, like Notepad or Textedit.

    You'd select everything in the file, then copy it (control or command-C), and then paste (control or command-V) it into the big text field here - http://pastebin.com/ - and click Submit. You'll get a unique URL that you can then provide here.

    But I'm beginning to think that the issue may have been created when I tried to add an "automated add link to facebook" plug in last month, which never worked properly, and which I finally deleted. Is this possible?

    Sure, that's possible - it's hard to say in hindsight. :-)

    If you would like me to take a look at your file, just let me know, otherwise feel free to start a new thread if you run into further issues with the theme.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Theme

About this Topic