Support » Plugin: Unsplash » Failed to load resource: the server responded with a status of 500 …

  • Resolved Per Søderlind

    (@pers)


    Environment: WordPress Multisite 5.4.2 behind Varnish and Netgear LB and firewall.
    PHP: 7.2.22

    On a subsite (I also get a similar error on the main site), when I add an image, I get the following error:

    
    /davidtest/wp-json/unsplash/v1/photos/import/iR8m2RRo-z4:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error)
    media-selector.js?ver=b47e08fabd10c5bffe82f0407ac8f496:1 The uploaded file could not be moved to wp-content/blogs.dir/291/files/2020/07.
    

    In New Relic, no server error is logged.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Ravi Chandra

    (@ravichandra)

    Hi @pers,

    The uploaded file could not be moved to wp-content/blogs.dir/291/files/2020/07

    This seems like a file permissions issue, could you verify that dir exists and the process running WP has write permissions ?

    Thread Starter Per Søderlind

    (@pers)

    The folder exists, and has files in it, uploaded via wp-admin/*.

    We’re running two different php-fpm pools , the one for the front-end doesn’t have write access, the one for the back-end (wp-admin/*) has.

    Ravi Chandra

    (@ravichandra)

    The plugin uses the wp-json/unsplash/v1 endpoint to import the image, It might be using the front-end php-fpm pool, can you verify ?

    Thread Starter Per Søderlind

    (@pers)

    Yep, you’re right. It’s the read only php-fpm pool that’s handling /wp-json/.

    Thank you for pointing me in the right direction.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • The topic ‘Failed to load resource: the server responded with a status of 500 …’ is closed to new replies.