Support » Plugin: IBM Watson Assistant » Failed to create a table for task queue

  • watsonman

    (@watsonman)


    Hello, me & a friend are trying to set up a test-chatbot for a project. We’ve run into an issue while trying to activate the watson plugin. So far we’ve managed to launch it on the website, however the input isn’t being processed. After checking the logs it appears to be an issue related to the database (?).

    Below is an excerpt from the log file, most of the errors are of these 3 types.

    {
    		"id": 916,
    		"p_message": "Function call",
    		"p_details": "{\n    \"file\": \"\\\/var\\\/www\\\/html\\\/wp\\\/wp-content\\\/plugins\\\/conversation-watson\\\/includes\\\/storage.php\",\n    \"line\": 600,\n    \"function\": \"perform_select\",\n    \"class\": \"WatsonConv\\\\Storage\",\n    \"type\": \"::\",\n    \"args\": [\n        \"task_runner_queue\",\n        null,\n        [\n            \"id\",\n            \"p_callback\",\n            \"p_data\",\n            \"p_status\",\n            \"UNIX_TIMESTAMP(s_created) AS s_created\"\n        ],\n        null,\n        5,\n        null\n    ]\n}",
    		"p_event": "5c9368d319c1a",
    		"s_created": 1553164499
    	}, {
    		"id": 915,
    		"p_message": "SELECT from nonexistent table",
    		"p_details": "task_runner_queue",
    		"p_event": "5c9368d319c1a",
    		"s_created": 1553164499
    	}, {
    		"id": 914,
    		"p_message": "Task runner initialization failed",
    		"p_details": "Failed to create a table for task queue",
    		"p_event": "5c9368d30f891",
    		"s_created": 1553164499
    	}

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • Plugin Support intelahelp

    (@intelahelp)

    Hello @watsonman.

    Could you, please, provide a “full log file with complete information”,
    that can be downloaded from Plug-in dashboard (“Set Up Chatbot” => “Having Issues?” => “download full log file with complete information” link)?

    Please send the file to our support mailbox: help@intela.io

    Thank you

    watsonman

    (@watsonman)

    Hi, thanks for fast reply. I will send you the email. @intelahelp

    Plugin Support intelahelp

    (@intelahelp)

    Hello @watsonman.

    Thanks for reaching out to us and sharing your log. It helped us determine the cause of the issue. This issue is related to compatibility with older versions of MySQL/MariaDB. We are aware of it and already developing a fix for it that will be released soon. As a current workaround you may upgrade your database to MariaDB 10.2.7 or higher or MySQL 5.7.8 or higher (now you have MariaDB 10.1.23).

    We are sorry for inconveniences. If you have any more questions, don’t hesitate to ask them.

    Plugin Support intelahelp

    (@intelahelp)

    Hello @watsonman!

    The plugin was updated to the version 0.8.10. This version includes the fix for your issue. Please update the plugin on your website and let us know if the issue persists.

    @intelahelp Hi, thanks for looking into our problem once again.
    The issue still persist tho, we don’t get any respons/output from Watson. I’ve updated and re-installed the plugin.

    The thing that have changed compared to last time is that we don’t get any error messages. I will e-mail you the json log if it helps.

    Sadly we can’t use the workaround because the newest version of MariaDB/MySQL is not available on ARM.

    thanks again,

    Mille

    An update: We’ve reinstalled wordpress and the plugin, the first issue appears partially solved as the errors have disappeared. The chatbot however provides no dialogue responses and the log file under the Watson assistant plugin page has no log messages giving any clue.

    Thanks for update. Please send the post-update log file (even if there are no messages in log, it contains extended information about your installation) to help@intela.io.

    Plugin Support intelahelp

    (@intelahelp)

    Hello @watsonman,
    Can you send us (help@intela.io) the extended log after updating to the new version of plugin?

    Plugin Support intelahelp

    (@intelahelp)

    Hello @watsonman!
    We haven’t heard from you recently. Do you still have any questions or need our assistance? We will gladly help you.

    sasadangelo1974

    (@sasadangelo1974)

    Hi,

    I have the same issue. I have Mysql 5.7.26 and python 9.7. I sent you the log.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 10 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.