• Steve

    (@stevepalmeratwordpress)


    Hi Everyone

    I’m new to WordPress but am learning pretty fast, having just moved all my blogs from Blogger to WordPress. I’ve since added plenty of plugins and yours is the latest. I can see it’s very powerful and I’d like to get it working – but I can’t.

    I’ve been through the setup process, but If I try and add a Google Album, it pops up an error message pointing back to the setup/authentication screen – I suspect I have created an error here, somewhere.

    I get all the way through the process (Google Client ID and the Google Secret are all OK) but when it comes to the token stage, and try and get it, the token is ‘undefined’
    is that normal? Is that what is stopping it functioning?

    The screen then suggests that I use ‘Google Photos Refresh Token Getter’, but I am not seeing that option anywhere.

    Does any of this make sense? Is there any other data I can provide you with to get your excellent plugin working?

    I tried ‘re-authenticating’ but I still get ‘undefined’ for the token – and the plugin is is still unable to find any of my Albums.

    I’d appreciate any help.

    Thanks

    Steve

Viewing 3 replies - 76 through 78 (of 78 total)
  • Steve

    (@stevepalmeratwordpress)

    Hi Sayontan

    OK, I disabled all my Plugins (except Photonic). I was able to go through the process of adding selected images to create the gallery… I can insert the short-code, or just ‘insert the Gallery’ BUT I just get a page with ‘the’ error message

    Failed to get data. Error:
    Request is missing required authentication credential. Expected OAuth 2 access token, login cookie or other valid authentication credential. See https://developers.google.com/identity/sign-in/web/devconsole-project.

    My ‘take’ on it is that it’s obviously nothing to do with a plugin conflict then (so at least we might have narrowed it down)

    Maybe it’s simply STILL an authorisation issue…? 🙁

    Plugin Author Sayontan

    (@sayontan)

    Maybe it’s simply STILL an authorisation issue…? 🙁

    Well, I would have agreed except for the contradictory behaviour between the editor and the front-end.

    I think I have exhausted all the troubleshooting options, so I have no choice but to give up. Maybe you will have better luck with a different plugin?

    Steve

    (@stevepalmeratwordpress)

    Hi Sayontan

    I’ve been so impressed with the amount of support you’ve given me on this, so it makes it all the harder to ‘move on’. I hate it when I cannot solve technical problems like this – and given the number of hours we’ve spent on it, for me, it’s very frustrating (you too perhaps?)

    From what I’ve seen of other Google Photo plugins, they don’t even come close to yours in terms of flexibility and number of features. I think in the meantime, I’m going to take a break from it and try and survive with just the standard ‘WP gallery’ – At some point in the future, I AM going to return to this…

    Thanks again for your patience and your expertise Sayontan! You’re a star!

Viewing 3 replies - 76 through 78 (of 78 total)
  • The topic ‘Failed Authentication (sort of)’ is closed to new replies.