Support » Fixing WordPress » Extremely slow site

  • fabrikahawaii

    (@fabrikahawaii)


    When accessing my site and trying to click on SHOP page, it takes anywhere from 15-40 seconds to load which is way too long and users are leaving the site.

    – Have tried multiple devices, wifi networks, and mobile data networks to rule out
    device/internet connection
    – Running WordPress WooCommerce with Salient theme.
    – Optimized images with SmushPro
    – Lazy loading is enabled
    – Using Cloudflare
    – CDN is on
    – Using Hummingbird Pro

    I have no idea what else to try. Any help would be greatly appreciated. Site used to load any page under 4 seconds, I do not know what happened to cause it to be so slow now.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • Moderator t-p

    (@t-p)

    We have some general recommendations for you at https://wordpress.org/support/article/optimization/

    Moderator t-p

    (@t-p)

    Side note to @danielmatthew69 ,

    Please do not jump into other topics .

    If the troubleshooting already posted made no difference for you, then please start your own topic. A lot more people will see your post, and that way you stand a good chance of getting the assistance you want. Despite any similarity in symptoms, your issue is likely to be completely different because of possible differences in physical servers, accounts, hosts, plugins, theme, configurations, etc. Thus one problem, on one setup is not indicative of the functionality and reliability of an application as a whole.

    I’ll be archiving your post and mine too not spam the original poste.

    Thread Starter fabrikahawaii

    (@fabrikahawaii)

    UPDATE: The problem seems to be only with the SHOP page of the site.

    The main site and all pages except the SHOP page load. The SHOP page either takes 1 minute to open or it shows error 524.

    Any suggestions on how to diagnose the problem?
    I am a beginner when it comes most website related stuff especially coding.

    Moderator t-p

    (@t-p)

    The problem seems to be only with the SHOP page of the site

    I recommend asking at https://wordpress.org/support/plugin/woocommerce/ so its developers and support community can help you with this.

Viewing 4 replies - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.