Support » Plugin: The Events Calendar » Extra coding characters in footer

  • Resolved justcorey

    (@posterboy23)


    I just created my clients website yesterday/Thursday and activated the Events Calendar (non-pro version) through my themes options. My theme I am using is Avada. As I continued to add events, I noticed these two random characters displayed at the bottom of the website, below the footer, but within Avada’s footer php code which calls for any script’s that is outstanding in the Avada options (ie: The Events Calendar).
    The random characters are the “; that is after the ending </script> tag.
    Here are some screenshots for help.
    1. http://imgur.com/KIMWq90
    2. http://imgur.com/p3LRuMk
    Website with issue: http://www.domitasanchez.com
    Thank you again for the help.
    Best,
    -Corey

    	<script>
    		( function ( body ) {
    			'use strict';
    			body.className = body.className.replace( /\btribe-no-js\b/, 'tribe-js' );
    		} )( document.body );
    		</script>";
    • This topic was modified 2 years, 8 months ago by  justcorey.
Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • Hello,

    It’s the same problem for me.

    Best regards.

    @vincenzo75 – Are you using the same WP Theme as myself? (ie: Avada) Or you just using the free version of the Events Calendar? It might be a simple bug..

    I have the same characters in footer. I am not using Avada, but have the latest version of The Events Calendar. In my opinion the problem comes from this plugin. I hope they will fix it soon, until then I am switching back to previous version.

    • This reply was modified 2 years, 8 months ago by  Mladen Gradev.
    • This reply was modified 2 years, 8 months ago by  Mladen Gradev.

    @joe8104 – Hi Mladen – Semi pleased to hear I’m not the only one with this issue on the free-version of the plugin. It’s not a super pain but it is annoying to have extra characters floating in your code without knowing how to get rid of it yourself. I hope the Devs see this thread and have a fix asap/soon!

    Hi @justcorey @mladen Gradev,

    I think it’s just a syntax error because “; is after the script.
    I suggest you to downgrading the plugin : https://theeventscalendar.com/knowledgebase/downgrading-plugin-past-version/

    Hi @posterboy23 and @vincenzo75

    Yeah I just found this one as well. For now I had to manually delete “; from the end of line 287 on /the-events-calendar/common/src/Tribe/Main.php and again in /the-events-calendar/vendor/tickets/common/src/Tribe/Main.php. Seems to have removed the offending characters from the bottom of the page.

    Yeah, I just found it myself. It was added in this commit three days ago. I’ve made a comment there that hopefully the developers will see.

    Cool, at least we have a workaround for now until the next release.

    Plugin Contributor nicosantos

    (@nicosantos)

    Hey folks,

    Thanks for reaching out and sorry to hear you are being affected by this issue 🙁

    We are working on a hotfix release to solve this right as soon as possible. In the meantime the fix proposed here will make this right.

    Best,
    Nico

    Plugin Contributor nicosantos

    (@nicosantos)

    Hi there,

    I wanted to let you know that we just released a hotfix that includes a fix for this bug. Please update The Events Calendar and/or Event Tickets to version 4.3.4.1 and let us know if this makes the issue right in your site!

    Best,
    Nico

    Our calendar completely quit working after the update… is this expected? Prior to the update, we had a full functioning calendar. I don’t see the aforementioned “;” out of place anywhere in the code. Was there another issue in the update that could be causing this?

    Hey @dirtybirddesign,

    Feel free to keep following this thread. However, we’d LOVE to help you more individually. We’ll be able to give you much better assistance if you can please open a separate thread for your related issue. 🙂

    In that thread, please include a link to your site, and system information so I can expedite your support. 🙂

    Thanks!

    Shelby 🙂

    Hi Shelby,
    thank you for the reply. I added a link in my original post (the word ‘calendar’), sorry if it didn’t come through. Here is the link: http://ninjatrader.com/blog/trade-desk-calendar/ I was only able to get the plug in to work again by reverting to version 4.3.3 The ‘hotfix’ didn’t help and editing the file in the first couple responses had no effect either. What type of system info are you after? Server set up or WP install?

Viewing 13 replies - 1 through 13 (of 13 total)
  • The topic ‘Extra coding characters in footer’ is closed to new replies.