Support » Plugin: Asset CleanUp: Page Speed Booster » External sources?

  • Resolved Ulf

    (@wppraesenz)


    Hello dear plugin dev!
    Thanks for this plugin, I am just exploring the speed effects with or without it… Seems like great work.

    I found out that only when the plugin is activated, my page (assets/icons of it) requests other pages such as ps.w.org and s.w.org!? Are these WordPress pages?
    Because of privacy policy reasons (IP of visitors) I want to avoid that 100%. But I did not find an option in the settings to do that or which option caused that in the first place… If you could explain resp. help here to “stop” external sources I would be thankful.
    Greetings

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • Plugin Author Gabe Livan

    (@gabelivan)

    @wppraesenz
    >>> I found out that only when the plugin is activated, my page (assets/icons of it) requests other pages such as ps.w.org and s.w.org!? Are these WordPress pages?

    Are you sure about that? Can you send a few print screens (you can use a service like https://imgbb.com/) where you actually see the resources being loaded? Asset CleanUp doesn’t add calls to ps.w.org or s.w.org. For instance, if you disable Emojis, the call to s.w.org is removed too (e.g. <link rel='dns-prefetch' href='//s.w.org' />)

    Let me know more about this at your earliest convenience!

    Ulf

    (@wppraesenz)

    Thanks, Gabe, for replying so quickly.
    Here are the links to the screenshots (the one with no external sources is the one with the deactivated plugin):

    https://ibb.co/nDSYY7t
    https://ibb.co/NjpjpRx

    Re. emojis: I have activated the plugin “Local emoji” to spare my site to contact the WP servers.

    • This reply was modified 1 month, 1 week ago by  Ulf.
    Plugin Author Gabe Livan

    (@gabelivan)

    @wppraesenz can you enable Asset CleanUp back while I’m checking this out? Is it alright if the resources are loading for a while? One thing to debug pages is to append /?wpacu_no_load to the site (e.g. https://yourwebsitedomainhere.com/?wpacu_no_load – this will be like Asset CleanUp is deactivated for the page load, although it will stay active on the Dashboard).

    Ulf

    (@wppraesenz)

    …if you could check NOW it would be ok … thanks!

    • This reply was modified 1 month, 1 week ago by  Ulf.
    Plugin Author Gabe Livan

    (@gabelivan)

    @wppraesenz I believe this happens when you’re logged-in only as when I tested it as a guest, there weren’t any issues like that I suspect it could also be a different plugin loading the as Asset CleanUp never does in any way. There’s no reason to do that whatsoever.

    Here’s a print screen when Asset CleanUp is deactivated on-page request:
    https://i.ibb.co/5xmFwC6/Asset-Clean-Up-Deactivated.jpg – It’s obvious that no external resources are loading and Dashicons (from wp-includes) is loaded. I suppose you’ve chosen to unload Dashions for guests (from “Site-Wide Common Unloads”). That would explain it.

    The following print screen is when Asset CleanUp is kept active (no query string appended to the URL): https://i.ibb.co/kMSqG1S/Asset-Clean-Up-Activated.jpg – the only difference is the missing “wp-includes” which loads the Dashicons which is normal as Asset CleanUp unloads it.

    Ulf

    (@wppraesenz)

    …you are right, the effect only happens when I am logged in in the backend.
    So it is only still mysterious (as it vanishes when ACU is shut off it is really mysterious and can then only be caused by an interference of another plugin with ACU but not by another plugin alone…)
    But I am happy that this issue is solved. Thanks!

    Plugin Author Gabe Livan

    (@gabelivan)

    @wppraesenz if you’re logged in and access the website via the query string /?wpacu_no_load and the external resources are not loading, but they are loading when you’re not using the query string (and still logged-in), then it’s very likely an interference somewhere. Quite a mystery I would say! Why would those resources load when you’re logged-in if Asset CleanUp is enabled?! I’ll check your website from the outside. If you can send me the list of plugins that you use and the theme, that would be great. You can copy and paste the text that has the plugin’s list and the theme (without sensitive information) from “System Info” in “Tools” (Asset CleanUp menu).

    PS: I’m glad the issue has been solved. If you’re happy with the plugin overall, it would be awesome if you can review it!

Viewing 7 replies - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.