WordPress.org

Ready to get started?Download WordPress

Forums

Google Analyticator
[resolved] External Event tracking broken in latest version (15 posts)

  1. aand
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for a great plugin - it's been working really well so far. Unfortunately, external event tracking has broken with the version released December 19/20th. I've tried disabling, reauthorizing, reinstalling the plugin but to no avail - it still won't track external events. Hope you can investigate.

    http://wordpress.org/plugins/google-analyticator/

  2. jkenzer
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same problem here.

  3. jrisberg
    Member
    Posted 1 year ago #

    My outbound link tracking also died on December 19. Has anyone discovered a workaround for it?

    Thanks,
    Joel Risberg

  4. jrisberg
    Member
    Posted 1 year ago #

    I should have included more information with my previous post. I'm using the Universal code and have enabled Outbound tracking in the plugin configuration. Outbound tracking was working well until the new plugin version on Dec. 19. My URL:

    http://www.cohealthinfo.com/

    Thanks for any help.

    Joel Risberg

  5. iuchewie
    Member
    Posted 1 year ago #

    Same problem for me... happening across multiple sites (all that use Google Analyticator. I've been a huge fan of this plugin for years, but looksl like I'll have to find another solution. So sad.

  6. Video User Manuals
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    Are you all using the Universal code?

    Thanks

  7. aand
    Member
    Posted 1 year ago #

    Using the traditional code here.

  8. iuchewie
    Member
    Posted 1 year ago #

    Was using the traditional code. In the process of upgrading to Universal across my properties. Is that the issue?

  9. Video User Manuals
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi,

    No that is not the issue. We are working on a fix, which should be out today or tomorrow.

    Thanks

  10. iuchewie
    Member
    Posted 1 year ago #

    Did some digging and found an answer via my G+ community (thanks!)

    Modify this line:

    '<?php if ( $event_tracking != 'enabled' ) { ?>'

    so it reads this:

    '<?php if ( $event_tracking == 'enabled' ) { ?>'

    Problem solved. Not sure how things will be affected once my upgrade to universal is completed, but for the time being my issue is fixed.

  11. jrisberg
    Member
    Posted 1 year ago #

    Thanks for tracking it down, iuchewie. It does seem to be a simple logic error in the code. And FYI I'm using the Universal tracking code and this fixed event tracking for me, too.

    For anyone who might be confused, the fix is on line 1081 of this file:
    wp-content/plugins/google-analyticator/google-analyticator.php

    Hope we can expect the fix in the next release of the plugin since this change will disappear anytime you update it.

    Thanks again,
    Joel

  12. Video User Manuals
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Thanks guys, we are testing the latest version, should be out tomorrow.

  13. aand
    Member
    Posted 1 year ago #

    @iuchewie, @jrisberg nice find, it works - thanks a lot guys!

  14. Video User Manuals
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    Hi Guys,

    We would really appreciate if you would test the latest version to confirm its working properly.

    Please drop us an email here:

    https://videousermanuals.desk.com/

    We will get you a copy of the latest version.

    Thanks

  15. Video User Manuals
    Member
    Plugin Author

    Posted 1 year ago #

    This is fixed in version 6.4.7.2 so marking topic as resolved.

Topic Closed

This topic has been closed to new replies.

About this Plugin

About this Topic

Tags

No tags yet.