Support » Plugin: SPDM Shortcode Slider Multisite » Examples of SPDM Shortcode Slider Multisite

  • I am brand new to WordPress and I am creating my first site. It is a multisite and I have 5 sub sites created already. I want to add the most recent blog posts from each of the sub sites to the main site and it sounds like this plugin is exactly what I need, however, I’m having trouble figuring out how to use it properly. I installed and network activated it already. I see the page under settings that has some examples but I cannot make any of them work…

    I have placed this code in a TEXT Widget that files the body section of my home page:

    [spdm_slider slider_layout="thumbnails-bottom" post_type="post" sites__in="2,3,4,5,6" hidearrows="yes" ]

    Issues – No large main image shows up and the thumbnails at the bottom are broken images. I have tried changing the layout to “numbers-bottom” then I simply get a empty white box in the area where the slider should be.

    Any help would be appreciated! Thank you!

    http://wordpress.org/plugins/spdm-shortcode-slider-multisite/

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    Hi marweis,

    The shortcode will not work in a Text Widget, it’s not made for that. You can try to copy and paste the shortcode in the body of a post and or a page and it will work.

    Let me know if you get it 🙂

    Actually, I tried that too but get the same result (big empty white space where the slider should be) in a page or a post. I’m using WP 3.5.1 with a Genesis theme. Is there something I have to add into one of my wp-content files for this to work properly? Thank you for your assistance!

    Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    Maybe the jquery is having a conflict with other one of the theme. Can you try to change the theme to Twentytwelve and to check if the shorcode in the post or page works fine? let me know if it works now.

    No, that doesn’t seem to work either… same white box 🙁

    Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    I would try to activate the theme twentytwelve and deactivate all the plugins except this one, to know if there is any conflict with other plugins.

    Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    Hi marweis!

    I’ve found that the plugin doesn’t work properly if your instalation has activated the plugin “Use Google Libraries”, because SPDM register for itself the jquery that needs from the googleapi. So, if you have activated that plugin, try to deactivate it and check if the Slider works 😉

    Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    If you’re using SPDM with WP 3.6. maybe this can help you until I upload next version 😉

    http://wordpress.org/support/topic/error-message-224?replies=6#post-4510245

    Hi Rocio, Sorry I have not had a chance to get back with you. I plan to update the site next Wednesday so I will be able to deactivate all the plugins to see if I can find a conflict. I will also be upgrading to WP 3.6 so I will try the updates mentioned above as well and get back to you. I appreciate your assistance!

    I updated WP to 3.6 this morning and replaced the lines as noted above. I now see this error when I preview the page:

    Warning: implode() [function.implode]: Invalid arguments passed in /wp-content/plugins/spdm-shortcode-slider-multisite/wp_query_multisite.php on line 84

    Also- The slider does load in page preview but not when looking at the home page of the site – I’m assuming because the page is displayed in a widget area of the site…

    Any suggestions for resolving these issues?

    Thanks!

    Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    HI marweis, I’m sorry I’m on holidays so I didn’t fix it. But next week I’ll upload the new version compatible with WP 3.6 🙂

    Hi Rocio,

    Do you have an estimated date for release?

    Thanks,

    Marlene

    Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    Hi marweis,

    this wednesday will upload to the repository the plugin updated for WP 3.6.

    Thanks for the interest 🙂

    Plugin Author Rocio Valdivia

    (@_dorsvenabili)

    I’m sorry for the delay @marweis

    The new version 0.2 of the plugin for WP 3.6. is now available in the repository.

    Hope it works and if you have any issues, let me know 🙂

    Have a nice week!

    Hi Rocio,

    Well the error is gone but I’m back to the blank white space where the slider should be… 🙁 Doesn’t seem to matter if no other plugins are active or if I use a standard theme. When viewing the source of the page, the the correct blogs for the slider are listed:

    <div class="post-507 page type-page status-publish hentry entry"><h1 class="entry-title">Home Page Feature</h1> 
    
    <div class="entry-content"><div id="spdm-shortcode-slider-multisite" class="numbers-bottom"><div id="slides">
    
    <div class="slide" id="slide-1"><a href="#" id="nav_previousslide"></a><a href="#" id="nav_nextslide"></a><a href="http://PATH"><img src="http://PATH.jpg" height="185" width="300"></a><span class="info"><h3><a href="PATH" title="">TITLE</a></h3><p>EXCERPT</p>
    </span></div>
    
    <div class="slide" id="slide-2"><a href="#" id="nav_previousslide"></a><a href="#" id="nav_nextslide"></a><a href="http://PATH/"><img src="" height="" width=""></a><span class="info"><h3><a href="http://PATH/" title="">TITLE</a></h3><p>EXCERPT […]</p>
    </span></div>
    
    <div class="slide" id="slide-3"><a href="#" id="nav_previousslide"></a><a href="#" id="nav_nextslide"></a><a href="http://PATH"><img src="http://PATH.jpg" height="185" width="300"></a><span class="info"><h3><a href="PATH" title="">TITLE</a></h3><p>EXCERPT[…]</p>
    </span></div>
    
    <div class="slide" id="slide-4"><a href="#" id="nav_previousslide"></a><a href="#" id="nav_nextslide"></a><a href="PATH"><img src="http://PATH.jpg" height="279" width="420"></a><span class="info"><h3><a href="PATH" title="">TITLE</a></h3><p>EXCERPT</p>
    </span></div>
    
    </div></div>

    I appreciate your assistance but I’m not sure there is much left we can do to get this working… Let me know if you have any ideas. I think I’m going to try Site-wide tags or look into purchasing a plugin.

    Thank you!

    This is a random comment which may or may not actually address your problem, but since I ended up confused about a white space before as well… Are you sure you have the correct ID numbers for the shortcode where you have put sites__in=”2,3,4,5,6″ ? Because in my case that was causing blank space to show up.

Viewing 15 replies - 1 through 15 (of 15 total)
  • The topic ‘Examples of SPDM Shortcode Slider Multisite’ is closed to new replies.