Support » Plugin: WP Table Builder - WordPress Table Plugin » Even row colours don’t display

  • Resolved mr108

    (@mr108)


    Hi,

    This is probably a bug.
    I’ve setup a table with 5 rows (the first is header) with the colours like this:
    Header #FCA402
    Even Row Background #FCBC46
    Odd Row Background #FFD28E

    The display in the settings page looks OK, like this:
    https://postimg.cc/Lh7Ryh2g

    but the display on the real page has grey colour in the even rows instead of this #FCBC46 (light apricot), like this:
    https://postimg.cc/KRMbCF8q

    The table further down on the same page has even rows set as #FFFFFF (white) but they display as grey.

    Hope you can fix it.

    The page I need help with: [log in to see the link]

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • Plugin Author Imtiaz Rayhan

    (@imtiazrayhan)

    Hi @mr108,

    It seems like your theme is overwriting some styles.

    You can use the following CSS to restore the background color.

    But unfortunately this has to be done for other tables too. This code is specific to this table on page.

    .anima-stripped-table .main tr:nth-child(even) td {
        background-color: rgb(252, 188, 70);
    }

    Hope this helps.

    Please let me know if you come across any other issues.

    Regards.

    Thanks Imtiaz for your quick response.

    Yes, you are right that the anima theme is overwriting the styles. I installed the astra theme and the display was according to the settings. However I like the anima theme so I reverted to it and inserted your code into the theme’s additional CSS under the Customising.

    Now the 1st table display is OK but the 2nd, just below, shows the same colours as the one above even though the settings of the even rows should be white.
    Is the code different for the second table?
    How do you get the code? What software are you using to view that code?
    I’m trying with Developer tools in the chrome browser but it’s not so easy…

    Another question about this code:
    .anima-stripped-table .main tr:nth-child(even) td {
    background-color: rgb(252, 188, 70);
    }

    When I put the above code into the theme’s Custom CSS section it works, but when I put it into the child theme’s CSS file it doesn’t. How to get it working also from the child theme?
    Other CSS customisation work OK from the child’s CSS file.

Viewing 3 replies - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.