WordPress.org

Support

Support » How-To and Troubleshooting » Escaped ID tags in html

Escaped ID tags in html

  • In my content I’m giving my <h3> tags id’s for the sake of direct linking. For example:

    <h3 id="h3-title">H3 Title</h3>

    And I would link to it like this:

    <a href="http://example.com/page#h3-title">H3 Title</a>

    However, the double quotes are getting escaped somehow, with the results looking like this:
    <h3 id="\"h3-title"\">H3 Title</h3>

    This makes the links not work 🙁

    I’ve tried numerous things, such as removing the wptexturize filter from the_content and turning off magic quotes in PHP. They were off, but I added the directive to PHP.INI just in case.

    I’m seriously considering just creating a filter to remove the slashes, but it seems that they shouldn’t have been added to begin with. They’re not added to images, for example, so they must be added somewhere. This happens in both visual and html modes.

    Any help would be greatly appreciated.

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • I have the same problem: if I save a Text-Widget or a configuration or whatever,… backslashes are added; after every saving the backslashes get duplicated.

    so after multiple saving the content looks like \\\\\\\"
    I use WordPress 2.9 with 5.2.6-3ubuntu4.2
    magic_quotes is set to off.
    I googled for a while with no solution for this bug…

    I have no idea how to get a solution, actually wordpress is not practicable with this bug for me

Viewing 1 replies (of 1 total)
  • The topic ‘Escaped ID tags in html’ is closed to new replies.
Skip to toolbar